Fietsroutenetwerk Veluwe beloond met 4 sterren

REGIO – Het landelijk fietsplatform heeft afgelopen jaar een vergelijkend onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de Nederlandse fietsregio’s. In de Kwaliteitsmonitor fietsregio’s 2013 behaalde de Veluwe vier sterren. Waddeneiland Texel scoorde als enige regio vijf sterren.

René Holm, als directeur van het Veluws Bureau voor Toerisme verantwoordelijk voor de kwaliteit van het Veluws fietsknooppuntennetwerk, nam uit handen van platformdirecteur Eric Nijland de oorkonde hiervoor in ontvangst.

De kwaliteitsmonitor is een landelijk onderzoek dat regio’s prikkelt om het recreatieve fietsen in Nederland op een hoog niveau te houden en/of naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen. Getoetst wordt vooral op aspecten waarop de regio’s zelf invloed kunnen uitoefenen. De twaalf Nederlandse provincies en elf belangrijke toeristische regio’s zijn meegenomen, te weten: de Friese Waddeneilanden; Waterrijk Weerribben Wierden/IJsseldelta/Vechtdal; Salland; Twente; Achterhoek; Veluwe; Rivierenland, Regio Arnhem-Nijmegen, Texel, Noord- en Midden-Limburg en tot slot Zuid-Limburg.

Dit jaar is eenzelfde systematiek gebruikt als vorig jaar. De Kwaliteitsmonitor bestaat uit een vakinhoudelijk onderzoek en de inbreng van de fietser.

Het Veluws Bureau voor Toerisme is blij met de erkenning van de fietskwaliteiten van de streek en prijst hierbij ook de inzet van de sociale werkvoorziening Felua-groep, wier medewerkers voor het dagelijks onderhoud van de bebording zorgdragen. Afgelopen week werd de regio in het nationale merkenonderzoek al uitgeroepen tot populairste streek van Nederland. Ook daarbij speelden de fiets- en wandelvoorzieningen een grote rol.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.