Vijftien insprekers infoavond stationsomgeving

DE-STEEG / DIEREN – Nadat de provincie Gelderland vorige week een hoorzitting hield omtrent Traverse Dieren, kregen bewoners maandag nog een keer de kans bij de gemeente Rheden om hun mening te uiten over het verkeerscirculatieplan en de stationsomgeving in Dieren. Vijftien insprekers deden hun zegje. Algemeen geluid is de tegenstand tegen de enorme geplande parkeergarage. “Z’on groot gebouw past absoluut niet in het dorpse karakter van Dieren”, aldus de heer De Vries, bewoner van de Prins Bernhardlaan. Vele insprekers vragen de raad om nog eens goed te onderzoeken om aan beide zijden van het station, zowel zuid als noord, parkeren mogelijk te maken. “Wat mij betreft kan de provincie weer terug naar de tekentafel”, aldus De Vries. Ook de ondernemers op het Rinaldo-bedrijventerrein en de bewoners van de Zuider-Parallelweg voelen zich niet gehoord. “Het is ongewenst de Kanaalweg af te sluiten van de Rinaldostraat. De gunstige ligging van het gebied verdwijnt. Dat gaat voor leegstand zorgen en uiteindelijk voor verpaupering”, aldus de heer Ottevanger, namens de Gezamenlijke Belangenorganisaties Dieren e.o. (GBO). Op 18 juni bespreekt de raad het bestemmingsplan en op 28 juni neemt de raad een definitief besluit over het bestemmingsplan. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.