Home / Hoog-Keppel / Bijna duizend deelnemers aan Keppelrun

Bijna duizend deelnemers aan Keppelrun

HOOG-KEPPEL – Weken, maanden heb je ervoor getraind. In weer en wind de deur uit om een stukje te gaan rennen met Evy. En dan wordt het tijd voor een eerste wedstrijd. De keus valt op de Keppelrun in Hoog-Keppel. Deze staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer en het parcours loopt door de prachtige omgeving en telt praktisch geen hoogteverschil – mooi meegenomen.

Voor veel deelnemers aan de Keppelrun, afgelopen zondag, was de run van de 5 kilometer een eerste wedstrijd in de loopcarrière. In het deelnemersveld bevonden zich daarnaast veel lopers die vaker met dit bijltje hebben gehakt, waaronder een grote vertegenwoordiging van Aviko. Snelste renner werd de zestienjarige NiekJan Gal uit Kilder. Snelste dame was de eveneens jonge Bregje Sloot, veertien jaar uit Didam.
Ook de tien kilometer was spannend. Snelste man werd hier Zelhemmer Remi Rondeel, de dame die het eerst finishte was Denise van der Donk-Eskers uit Groenlo. Dominee Engelage, die voor het eerst deelnam, verzorgde ’s ochtends een dienst met en voor de renners en verscheen later zelf voor het eerst aan de start. Hij eindigde op een prachtige 237e plaats.
Later was het nog tijd voor de jeugd. De overwinning op de Kids Run was voor de zevenjarige Lente Hartjes uit Kilder.

Alle lopers, bijna duizend in totaal, zijn bij de finish onthaald door een enthousiast publiek. Onderweg werden ze opgezweept door muziek. Wie het even moeilijk had, kreeg vanaf de zijlijn bemoedigende opmerkingen: nog maar een kilometer, je bent er bijna! Zet hem op!
En het is waar, ook voor een nieuweling gaat het lopen bij zo’n wedstrijd sneller en is het leuker dan in je eentje door het bos sjokken. Waar een goede sfeer en aanmoedigende woorden al niet goed voor zijn. Het is dan ook geen wonder dat de Keppelrun ieder jaar groter wordt. Op naar editie zeven!

Foto: De deelnemers aan de tien kilometer vliegen weg van de start – foto Linda Peppelman
 

Lees ook

De mooiste koopjes

HOOG-KEPPEL – Het is een evenement dat bij velen al jaren vast op de agenda …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.