Home / Beekbergen / Akkoord van Beekbergen ondertekend

Akkoord van Beekbergen ondertekend

BEEKBERGEN – Een duurzaam gezonde arbeidsmarkt creëren in de Stedendriehoek: dat is het doel van het Akkoord van Beekbergen. Dit akkoord werd op 7 juni ondertekend door gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijsinstellingen. Het akkoord bevat afspraken die de verschillende partijen met elkaar maken om in de periode van 2013 – 2015 uitvoering te geven aan de Strategische Agenda Stedendriehoek op het thema onderwijs en arbeidsmarkt.
Met dit akkoord is de Stedendriehoek één van de eerste regio’s die concreet invulling geeft aan het onlangs afgesloten sociaal akkoord. De ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden, de O’s, delen de overtuiging dat nauwe samenwerking en een gezamenlijke aanpak leidt tot het beste resultaat. Het gehoopte resultaat is dat werkgevers hun vacatures snel en kwalitatief kunnen vervullen, dat alle inwoners van de regio een baan hebben die bij hen past en dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief zijn. Ook stellen de samenwerkende partijen zichzelf als doel dat de Stedendriehoek eind 2015 de laagste werkloosheid van Nederland zal kennen.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.