Toneel in Weense sferen

DIEREN – Toneelgroep Chaoz! uit Dieren, onder leiding van regisseur Erik Bok, voerde zaterdag en zondag het toneelstuk Verhalen uit het Weense Woud op. In totaal bezochten 160 toeschouwers de voorstelling op de unieke, historische locatie Hof te Dieren. Zaterdag was het wat frisjes door de wind, maar zondag hadden ze prachtig weer.
“Zaterdag hadden we ook wat geluidsproblemen. Dat was erg jammer”, aldus Folkert Terpstra, één van de toneelspelers. “Maar zondag was daarentegen perfect. De voorstelling was voor ons ook een nieuwe manier, professioneler en op een hoger niveau.” Dat kon het publiek ook zeker waarderen. “Later sprak ik nog iemand die de voorstelling had gezien en hij vond het een hele belevenis om naar ons te kijken. Fantastisch noemde hij het en we zouden volgens hem zo professioneel toneel kunnen gaan opvoeren”, aldus Terpstra trots.
De omgeving sloot prachtig aan bij het thema van het Oostenrijkse toneelstuk uit 1930 waarin een winkelstraat in Wenen naast de natuur werd gezet. Het toneelstuk is het beste te omschrijven als een tragedie met humor. Ödön van Horvath liet de hunkering naar liefde en fortuin zien tegen de achtergrond van een wankelende economie. De acht spelers, het publiek en de hele organisatie kijkt terug op een mooi voorstellingsweekend, getild naar een hoger niveau. – Foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.