Home / Velp / Gemeente start werkzaamheden kruising Kennedylaan

Gemeente start werkzaamheden kruising Kennedylaan

VELP – De gemeente Rheden start 8 juli met grote werkzaamheden op en rond de kruising van de President Kennedylaan met de Reigerstraat en Waterstraat in Velp. Gewerkt wordt aan nieuw afvalt, nieuwe openbare verlichting en nieuwe riolering. De werkzaamheden zullen tot begin oktober duren.

“Aanleiding voor deze werkzaamheden is dat de bus zijn aanrijdtijden niet meer haalt door het oponthoud op de kruising. De bus moet sneller kunnen doorrijden en daarom wordt er een vrije ‘rechtsaf’ voor de bus gemaakt. En als we dan toch bezig zijn, pakken we de rest ook gelijk aan, onder het motto Werk met werk”, aldus wethouder Harriët Tiemens.
“We realiseren ons dat het kruispunt eruit halen voor veel overlast zorgt. Binnenkort worden omwonenden geïnformeerd”, aldus de wethouder. Om ervoor te zorgen het verkeer zoveel mogelijk doorgang heeft tijdens de werkzaamheden wordt in vijf fases gewerkt. De gemeente vraagt eenieder mee te helpen aan een goede doorstroming door de omleidingsroutes naar onder andere het centrum, de snelweg, winkels en het ziekenhuis te volgen.

Fase 1 duurt van 8 tot en met 22 juli. Tijdens deze periode is de Reigerstraat afgesloten. Fase 2 start 22 juli en duurt tot half augustus. In deze periode is de Reigerstraat afgesloten, evenals de President Kennedylaan richting Velperbroek. De President Kennedylaan in de richting van het Velpse centrum blijft open. Van half augustus tot half september wordt gewerkt aan fase 3. Dan is de Waterstraat afgesloten, evenals de President Kennedylaan richting Velperbroek tussen Kievitstraat en Lepelaarstraat. De Kennedylaan blijft open richting Velperbroek. In fase 4, van begin september tot begin oktober, is de Waterstraat afgesloten. Fase 5 is de afrondende fase. In het weekend van 4 oktober 21.00 uur tot maandag 6 oktober 06.00 uur is het gehele kruispunt afgesloten. Bij slecht weer het weekend erna. De Waterstraat, de Reigerstraat en de President Kennedylaan in beide richtingen tussen de Kievitstraat en Lepelaarstraat zijn dan afgesloten. Dan wordt er nieuw asfalt gelegd.
Het advies van de gemeente Rheden is: Mijd het kruispunt en winkels, ziekenhuis en bedrijven blijven bereikbaar. Voor belangstellenden is er op woensdag 12 juni van 17.00 tot 20.00 uur een informatieavond over de werkzaamheden aan het kruispunt van de Kennedylaan in ROC A12 in Velp.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.