Succes voor Rhedense tennissers

RHEDEN – Ook dit jaar zijn de spelers van RTC de Laak uit Rheden weer doorgedrongen tot de top van de 35+ zondag competitie. Dit team speelt al enige jaren mee in de hoogste klasse. De spelers stonden inmiddels vijf keer in de finale, die drie keer werd gewonnen en twee keer verloren.

Met het stijgen van de leeftijd wordt het voor de spelers wel steeds moeilijker. Zo werd er verloren van een jong team uit Hasselt. Ruime overwinningen waren er tegen Deventer, Veenendaal, Amersfoort, Zuidwolde en Diepenheim. Het zou er om spannen. De laatste wedstrijd tegen Dronten moest worden gewonnen. De week begon helaas al slecht met een afmelding van Babette van Berkel. Er werd geen invalster meer gevonden en dus gestart met een 1-0 achterstand. Claudia Reussink en Peter Oversteegen uit De Steeg wonnen de singles makkelijk. Henk Herberts uit Dieren speelde vervolegns een onvergetelijke dubbel met Peter Oversteegen. Tot de laatste game waren er kansen voor beide teams. De Dierense Henk hield, zoals zo vaak deze competitie, zijn hoofd koel en maakte het beslissende punt. Hiermee waren genoeg punten gehaald voor het kampioenschap van de poule. De mix van Claudia en Henk was dus eigenlijk niet meer belangrijk, maar werd ruim gewonnen met 4-1.
Het kampioenschap werd gevierd met flessen wijn van het trotse Rhedense tennisbestuur gevierd. Op 15 en16 juni speelt het team in Lisse om het algemeen kampioenschap van Nederland. Berni Brader uit Rheden en Ewoud Coppers uit De Steeg zijn er dan ook weer bij.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.