Home / Eerbeek / Zestig jaar getrouwd

Zestig jaar getrouwd

EERBEEK – Zestig jaar getrouwd zijn ze en nog net zo gek op elkaar als ze dag dat ze elkaar ontmoetten. Meneer en mevrouw Bosch – Klein Gotink vierden donderdag hun huwelijksjubileum en kregen daarbij bezoek van burgemeester Niels Joosten. Op 6 juni 1953 was het ook zulk mooi weer, ‘dus dat hebben we vandaag ook maar besteld’, aldus meneer.

Het Eerbeekse echtpaar ontmoette elkaar op een dansavond ter gelegenheid van de geboorte van prinses Christina. Mevrouw Bosch weet het nog precies, maar meneer wil graag nog wel eens vertellen dat het in de kerk gebeurde. Waar dan ook, bij de eerste blik was het raak. “Het broeide al langer”, vertelt meneer Bosch. Mevrouw vult aan: “Hij werkte destijds bij Veco en ik bij Slijkhuis. Als ik de kans kreeg, ging ik steeds even wat afval wegbrengen. Dan kon ik hem weer heel even zien.” Mevrouw was nog maar zestien jaar bij de eerste ontmoeting en tot haar zeventiende verjaardag was haar oudere vriend niet welkom thuis. “Daarna mocht het”, vertelt meneer, “maar daarvoor was het eigenlijk veel leuker, toen moesten we het stiekem doen.”
Na 5,5 jaar verkering trouwde het paar. Inmiddels zijn ze zestig jaar, drie kinderen, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen verder. Mevrouw woont niet meer thuis, maar meneer Bosch komt iedere dag naar haar toe. Ze zijn nog steeds gek op elkaar. “We hebben ook best ruzie gehad, maar hebben het altijd voor het slapen goedgemaakt”, verklapt mevrouw Bosch hun geheim. Ze genieten nog volop van het leven. “Ik ben heel dankbaar dat ik dit allemaal nog mee mag maken”, vertelt mevrouw Bosch. Ze geniet van het feit dat ze, na een periode van slechtere gezondheid, weer lekker kan lezen. “Heerlijk vind ik dat, lekker wegdromen.” Meneer Bosch blijft gezond door te bewegen. “Als je maar blijft fietsen, zeg ik altijd. Dan komt alles goed.”
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.