Brummen steunt starters op de woningmarkt

BRUMMEN – Starters die in de gemeente Brummen een huis willen kopen, kunnen bij de gemeente aankloppen voor een starterslening. Dit is een aanvullende lening, bovenop de gewone lening, om een eerste huis te kunnen kopen.

De gemeente Brummen heeft al eerder leningen verstrekt aan starters op de woningmarkt, maar is hiermee gestopt toen het budget van het ministerie van VROM uitgeput was. Het rijk heeft nu weer geld vrijgemaakt en dat betekent dat Brummen weer uit kan delen.
De starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van een woning en het maximale bedrag dat iemand van de bank of geldschieter kan lenen. De totale koopsom van de woning mag, inclusief verwervingskosten, maximaal 200.000 euro zijn. Er kan maximaal 20 procent van de kosten worden geleend, met een maximum van 40.000 euro.
De starterslening is in het begin rente- en aflossingsvrij. Vervolgens wordt iedere drie jaar het inkomen van de koper getoetst. Als het inkomen gestegen is, dan gaat de koper voor een deel van de starterslening rente en aflossing betalen. Het renteloze deel wordt hiermee kleiner. Na vijftien jaar wordt voor het laatst het inkomen getoetst en wordt de draagkracht van de koper vastgesteld. De resterende lening moet bij verkoop of aan het einde van de looptijd van dertig jaar worden terugbetaald.
Aanvraagformulieren zijn beschikbaar bij de informatiebalie in het gemeentehuis of bij de lokale makelaars.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.