Home / Doesburg / Prachtige nieuwe bestemming Het Arsenaal

Prachtige nieuwe bestemming Het Arsenaal

DOESBURG- Na jaren waarin de renovatie van het Arsenaal in Doesburg meerdere malen is begonnen en weer gestopt, wordt nu weer gestart met de opbouw van dit prachtige oude pand. Initiatiefnemers Mano Dijkman en Ton van Stiphout willen van dit pand een multifunctioneel gebouw te maken en het in oude luister te herstellen.

De plannen zijn al in een vergevorderd stadium, want voor 1 juli moet er begonnen worden met de realisatie om de subsidie die er nog op rust te behouden. De plannen werden tijdens een persconferentie uiteen gezet door beide heren. Het is de bedoeling het pand in eigendom te verwerven, dat is al bijna rond. Het Arsenaal zal worden gebruikt om er een biologische groentewinkel in te huisvesten. In de kelder komen naar alle waarschijnlijkheid een bierbrouwer, die Doesburgs bier gaat brouwen, en een wijnopslag. Ook komen er kamers in een Bed & Breakfast. Verder wordt een grand café gerealiseerd, waar het heerlijk vertoeven wordt in een oude ambiance. Ook ruimtes om te vergaderen en te werken en een filmzaal staan op de planning. Het pand wordt rolstoelvriendelijk, de lift zit er al in. De grote tuin die om het complex ligt wordt moestuin, waar de groenten kunnen worden verbouwd, maar ook mooi wordt om in te wandelen. Hier kunnen ook exposities worden gehouden.
De mensen die op de verschillende onderdelen van het Arsenaal gaan werken, zullen deels mensen zijn met een handicap, die hier een nuttige dagbesteding vinden. Het is de bedoeling voor de moestuin ook oudere Doesburgers te vragen, omdat zij veel kennis hebben over biologisch kweken van groenten.
Het plan is ambitieus, maar ziet er fantastisch uit en deze twee ondernemers zijn vol enthousiasme om er iets heel moois van te maken. Het gemeentebestuur is deze mening ook toegedaan en zeggen de beide heren alle medewerking toe. Het plan is om de rest van de verbouwing op 2 juli te starten en op 31 maart 2014 open te gaan. Dit zal dan mooi op tijd zijn voor de start van het toeristenseizoen. Dit project is een aanwinst voor Doesburg en een ‘puist’ in de kern zal nu daadwerkelijk een parel worden.

Op de foto van links naar rechts: Mano Dijkman, Ton van Stiphout, burgemeester Kees Luesink.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.