Velp voor Oranje vertegenwoordigd op Koninklijke boot

VELP – Gety Hengeveld van de Stichting Velp voor Oranje kreeg onlangs een uitnodiging om mee te varen op de boot tijdens het bezoek van het Koninklijk paar aan de provincie Gelderland. “Het was een grote eer en een bijzondere ervaring”, schrijft ze. Hierbij haar verslag.

Het bestuur van Stichting Velp voor Oranje ervaart deze uitnodiging als een kroon op het werk van alle Velpse vrijwilligers die rond de Troonswisseling actief waren. Behalve het eerste straatnaambordje van het Koning Willem-Alexanderplein, werd een Muzikale Tour georganiseerd langs alle Velpse appartementen voor senioren (in samenwerking met Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt), bood Velp voor Oranje een Koninklijke kroon aan rondom de Koningslinde in de Hoofdstraat en werd een prachtig Oranjefeest gehouden op 30 april. Al die festiviteiten waren mogelijk dankzij de medewerking van vele tientallen vrijwilligers van zo’n twaalf Velpse verenigingen en dankzij de vele Velpse sponsors.

Koningin Máxima toonde zich vanmiddag oprecht enthousiast en ingenomen met de inzet van al die vrijwilligers. Ze benadrukte het belang voor de samenleving. En vaak ontstaan uit die wisselwerking van contacten weer nieuwe initiatieven.
De sfeer tijdens de boottocht was ontspannen en opgewekt. Het Koninklijk paar nam ruim de tijd om gesprekken te voeren met de vijftig Gelderlanders en vijftig Utrechtenaren. Het Gelderse landschap was misschien wel op z’n mooist: bloeiende meidoorn, bloeiende weilanden met hier en daar een kerktoren. Langs de kant stonden overal zwaaiende mensen: in bootjes, langs de dijk, op fabrieksterreinen op hoge machines of zandhopen, langs de kades bij dorpen.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.