Home / Doesburg / Doesburger Rutger van Reysen publiceert tweede boek

Doesburger Rutger van Reysen publiceert tweede boek

DOESBURG – Het Tenue, Lotgevallen in een Voetbaloutfit is het tweede boek van de Doesburgse schrijver en ondernemer Rutger van Reysen. Een tas vol oude voetbalkleding legde de basis voor een boek vol sappige verhalen.

De hoofdpersoon van het boek blikt aan de hand van zijn voetbaloutfit terug op zijn jeugd. In die tijd was het voor hem niet altijd makkelijk om net die gewilde schoenen of dat begeerde shirt te bemachten. En als het al lukte, bleek onheil nooit ver weg. In de liefde ging het al niet anders. De opgroeiende jongen heeft steeds meer interesse in het andere geslacht en zijn ultieme doel is vaste verkering. Hij is er stellig van overtuigd dat zijn voetbalkleding hem hierbij van pas zal komen, maar tot zijn grote verbazing valt dit nog niet mee. De jonge Don
Juan leert dat het doorgronden van het andere geslacht in moeilijkheid gelijk staat aan het
verkrijgen van een paar Copa Mundial voetbalschoenen met een lege portemonnee. Terugkijkend op zijn jeugd beseft de hoofdpersoon dat het juist deze gebeurtenissen zijn die ervoor hebben gezorgd dat hij houdt van voetbalkleding, zijn eigen tenue in het bijzonder.

Het Tenue, Lotgevallen in een Voetbaloutfit kost 15 euro en is te vinden bij Boek en Buro in Doesburg en Zevenaar en Bruna in Dieren. Via ISBN 9789491172410 is het bovendien in iedere boekhandel te bestellen. Voor ieder verkocht exemplaar wordt 1 euro overgemaakt naar het Jeugdsportfonds.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.