Home / Klarenbeek / Drukke open dag DijkhofBouw

Drukke open dag DijkhofBouw

KLARENBEEK – Gezellig druk was het zaterdag bij het aannemersbedrijf DijkhofBouw in Klarenbeek. De directie opende de deuren van het bedrijf om iedereen te laten zien wat dit bedrijf doet en kan.

De open dag van het Klarenbeekse gebouw was groots opgezet. Vanuit de verte was de grote bouwkraan van Heutink uit Nijverdal al een blikvanger. Op een hoogte van ruim dertig meter werd steeds een paar personen in een bak over de gebouwen gedraaid. Zij konden dan in de verte de bouwlocaties zien waar Dijkhof volgende jaar wil gaan bouwen. Daarnaast waren alle kantoren en werkplaatsen open. Er was een duidelijke presentatie van de bouwwerken die door dit bedrijf zijn gerealiseerd en welke nog in voorbereiding zijn.
Het bedrijf heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de restauratie van oude gebouwen. Op een serie foto’s was duidelijk te zien hoe de specialisten van Dijkhof een fraai stuk werk hebben geleverd. Een mooi voorbeeld hiervan was de Staringkoepel aan het riviertje De Berkel in Lochem, dat door restaurateurs in volle glorie is hersteld. Dit was een leerling-bouwproject. Aankomende restaurateurs en bouwvakkers konden er praktijkervaring opdoen.
In de werkplaatsen gingen de bezoekers ook graag even kijken. De jeugd vermaakte zich prima. Onder begeleiding van jongens die hier stage lopen, werden er leuke nestkastjes getimmerd.
Aannemersbedrijf DijkhofBouw heeft ongeveer 45 personen in dienst en biedt ook plaats aan tien jonge mensen die hier ervaring opdoen in woningbouw en restauratiewerk.

In de komende jaren zal er flink gebouwd worden in Klarenbeek. De bouwplannen die door Dijkhof in drie fasen worden uitgevoerd waren duidelijk te bekijken. Als het meezit wordt er in 2014 gebouwd op een terrein aansluitend aan de wijk Boterbloem. Klarenbeek Noord wordt deze nieuwe wijk genoemd. In totaal komen er negentig woningen. Belangstellenden konden zich al inschrijven voor dit project.

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.