Stormachtige Kerkenmarkt

BRUMMEN – Op 1 juni werd in Brummen rondom de Oude – of Pancratiuskerk alweer de 30e Kerkenmarkt gehouden. De organisatie hield zijn hart vast, want vrijdag tijdens het opbouwen, vlogen er door de harde wind al verscheidene kramen de lucht in. Nadat de zeilen er in allerijl afgehaald waren, konden de kramen toch ingericht worden. Men voorspelde droog weer, dus de zeilen konden eraf blijven.

Zaterdag stipt 10.00 uur verrichte Marius Heutink de opening. De bezoekers stormden de markt op en zo startte weer een gezellige kerkenmarkt. Er was wederom een interessant en groot aanbod van boeken, platen, serviesgoed, kleding, speelgoed en meubels. Daarnaast waren er kramen met spullen uit grootmoeders tijd, met dit jaar een aparte retro-kraam met spullen uit jaren zestig en zeventig. De dames van de bloemengroep, die donderdag al begonnen waren, maakten dit jaar honderdzestig bloemstukjes en deze gingen als zoete broodjes over de toonbank. Het Rad van Avontuur deed goede zaken en draaide voor het eerst een speciale kinderronde. Dankzij het frisse weer liepen de kramen met warme versnaperingen zoals koffie, thee, oliebollen, hamburgers en patat als een trein. De vrolijke klanken van de Pretband van het H.O.B. zorgden voor een goede sfeer.

Om 14.00 uur ging de veiling van start, waarvan men van tevoren al de kavels kon bekijken in de tent. Veilingmeester Jan Dragt met zijn assistente Rietje Wegchelaer maakten er weer een leuke show van. Rond 15.00 uur werd de klok geluid voor 20.000 euro. Het beloofde dus weer een mooi resultaat te worden. Nadat alle activiteiten achter de rug waren en alles op het terrein opgeruimd was, werd de opbrengst bekend gemaakt. Het bleek dat de bezoekers samen met alle loten(ver)kopers en adverteerders hebben gezorgd voor een bruto-opbrengst van maar liefst 30817,28 euro. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie en inrichting van de Oude Kerk, zodat er nog lang gebruik gemaakt kan worden van deze mooie oude kerk.

Prijswinnaars
De winnende lotnummers zijn:
1124 – 3118 – 1118 – 0413 – 0489 – 3946 – 3776 – 0283 – 1813 – 2323 – 5983 – 4541 – 5268 – 4391 – 4849 – 3618 – 0755 – 5967 – 2758 – 2526. De prijzen zijn af te halen bij familie Altena, Buizerdstraat 5 te Brummen, tel. 0575-564017. Prijswinnaars van de snipperpuzzel zijn: H&E. Knoef, Mw. Bennink – Draayer en Mw. A. Uit de Weerd
De bonnen voor het halve varken zijn gewonnen door de fam. Voskamp, D. Thomassen, Sandra Thomassen en fam. Hendriks. De prijswinnaars van de puzzel en de bonnen voor het halve varken zijn reeds op de hoogte gesteld. Alle prijswinnaars worden vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd met hun prijs!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.