Home / Bronkhorst / BAM gaat Brummense scholenclusters bouwen

BAM gaat Brummense scholenclusters bouwen

BRUMMEN / EERBEEK – De drie nieuwe scholenclusters in de gemeente Brummen worden gebouwd door BAM Utiliteitsbouw BV uit Arnhem. 22 Bedrijven hadden ingeschreven op de aanbesteding, maar BAM bleek de beste aanbieding te hebben. Ook voldoet het ontwerp aan de landelijke beleidslijn Frisse Scholen, die gericht is op het verbeteren van het klimaat in scholen.

De kwaliteit en duurzaamheid van het ontwerp van BAM Utiliteitsbouw is zeer hoog. Door de toepassing van onderhoudsarme materialen kunnen de exploitatiekosten van het gebouw met 30 procent verlaagd worden. Daarnaast wordt de EPC-waarde van het gebouw 30 procent lager dan op dit moment in het Bouwbesluit wettelijk wordt geëist. Hierdoor is er sprake van een gebouw dat klaar is voor de toekomst. In de nieuwe gebouwen wordt gebruik gemaakt van diverse duurzame installaties. Zo wordt een warmte-koude pomp toegepast om in de winter het gebouw te verwarmen en in de zomer te koelen. Ook wordt een klimaatinstallatie geïnstalleerd. Deze zorgt voor een gezond binnenklimaat in de scholen. Met deze maatregelen voldoet BAM in ruime mate aan de beleidslijn die de rijksoverheid hanteert voor de verbetering van het klimaat in scholen.
De drie scholenclusters worden gerealiseerd op de locaties Sweelinckstraat 11 en H.A. Lorentzstraat 3 in Eerbeek en aan de Meengatstraat, binnen het plangebied Elzenbos, in Brummen. Bijzonder is dat BAM Utiliteitsbouw BV alle drie de locaties gelijktijdig gaat ontwikkelen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.