Enkele stranden Rhederlaag afgesloten wegens hoog water

LATHUM  – Naar verwachting zijn aankomend weekend – vanaf 7 juni – enkele stranden op recreatiegebied Rhederlaag in Giesbeek/ Lathum afgesloten in verband met hoog water. Enkele delen van het Bahrsche Strand (naturistenstrand) staan nu al onder water. De komende dagen verwacht Rijkswaterstaat dat het water verder zal stijgen. Reden is de hevige regenval in Duitsland en de Alpen afgelopen week.

 

Recreatiegebied Rhederlaag heeft een open verbinding met de rivier de IJssel waardoor het niveau van het water sterk wisselt. In deze tijd van het jaar komt dit hoge water echter bijna nooit voor. Naar verwachting zal het niveau op Rhederlaag nog met zo’n 80 cm stijgen. Hierdoor zal het Bahrsche Strand dit weekend niet te bezoeken zijn. Ook een deel van de Noordoever, achterin bij parkeerplaats C, zal onder water komen te staan. De botenhelling gelegen op de andere zijde van de Noordoever blijft gewoon te gebruiken. Dit deel is hoger gelegen.

 

Zodra het water in de IJssel weer zakt, zullen ook de stranden weer toegankelijk zijn.

Voor de laatste informatie kunt u kijken op www.rgv.nl of www.rhederlaag.eu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.