Maatregelen voor stimulering woningmarkt

ZEVENAAR – Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zevenaar heeft een aantal maatregelen voor het stimuleren van de woningmarkt opgesteld.

Het college heeft op dinsdag 28 mei de nieuwe grondprijsbrief vastgesteld. Hierin zijn de grondprijzen zoals ze in 2012 golden geactualiseerd. Ten opzichte van vorig jaar is in hoofdlijnen sprake van een verlaging van de grondprijzen. Dit is noodzakelijk om aansluiting te houden met de markt. Ook in andere gemeenten dalen de grondprijzen. De grondprijsbrief is van toepassing voor de hele gemeente.
De grondprijs voor vrije kavels is met 20% verlaagd. Om de verkoop van vrije kavels bij particulieren verder te stimuleren wordt gewerkt met een kortingsstaffel bij afname van grotere kavels. De nieuwe grondprijs is €248,00 voor de eerste 400 m2, voor elke 100 m2 meer krijgt een koper steeds 5% korting.
Op initiatief van wethouder Van Norel is in een zogenaamde snelkookpansessies samen met meerdere marktpartijen gekeken naar de mogelijkheden om de woningmarkt in Zevenaar te stimuleren. De gemeenteraad heeft op 29 mei met de initiatieven ingestemd. Eén van de initiatieven is het vraaggericht ontwikkelen. Samen met de kopers wordt gekeken naar alle mogelijkheden om nieuwbouwwoningen specifiek op de wensen van de kopers af te stemmen. Als eerste activiteit organiseren de gemeente Zevenaar en diverse marktpartijen een kopersdag op 22 juni van 11.00 tot 15.00 uur. Ontwikkelaars en andere partijen laten zien dat er veel meer mogelijk is bij de aankoop van een huis dan mensen vaak denken. Onderwerpen die worden behandeld zijn financiering, ontwerp en indeling van de woning.
Lokaal Belang heeft voorgesteld om ook een kopers premie aan de maatregelen toe te voegen. Voor kopers die hun woning realiseren in particulier opdrachtgeverschap, in een collectief of individueel, geldt een premie van €2.500 per woning bij woningen tot €172.000.
Het college hoopt met de nieuwe maatregelen een nieuwe impuls te geven aan de stimulering van de woningverkoop in Zevenaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.