Nieuw zomers evenement in Hummelo: Vive la France!

HUMMELO – Hummelo is van donderdag 11 tot en met zondag 14 juli in Franse sferen gehuld. Op deze vier dagen vinden allerlei activiteiten plaats die een link hebben met Frankrijk. Denk aan een Franse filmavond in de openlucht, schilderswedstrijd en Montmartre kunstmarkt, Moulin Rougefeest en brocantemarkt.

Het zomerse evenement is een initiatief van een aantal ondernemers uit Hummelo. Kunstenares Marian Merk, Marita van Haarlem van Home Sweet Home and Garden, kunstenares en illustratrice Reinette van Lennep, Elisabeth de van der Schueren van De Gouden Karper, Martine Rexwinkel van FF naar Steef en Ronald Pelgrom van IJsboerderij De Steenoven sloegen de handen ineen en tekenden voor de organisatie. Zij willen, mede door de vele berichtgeving en bewogen discussies over de aanleg van de rondweg en gedeeltelijke afsluiting van de dorpskern, Hummelo positief op de kaart zetten. De organisatie hoopt door Vive La France! een steentje bij te dragen aan het behoud van de levendigheid van dit mooie authentieke dorp.

Vive La France! start op donderdagavond 11 juli om 19:15 uur met een sportieve toertocht van 40 kilometer voor wielrenners. Zowel de start als de finish is in Hummelo. Deze Tour de Hummelo gaat door de prachtige omgeving langs water, bos en grasland en is uitgezet door Tourclub Steenderen. Belangstellenden kunnen ondertussen vertoeven op de terrassen in de dorpskern, uiteraard onder het genot van een hapje en drankje en Franse muziek. Tevens start op donderdag een schilderwedstrijd. Op zondag vindt de prijsuitreiking plaats en worden de schilderijen geëxposeerd in de kerk.
Vrijdagavond 12 juli draait op het parkeerterrein van de Gouden Karper, in de open lucht, de Franse film: Les Femmes du 6ème étage. Dit is een film van Philippe Le Guay, die zich afspeelt in de vroege jaren zestig in Parijs. De film start om 22.00 uur, bezoekers zijn welkom vanaf 21.30 uur. Kaarten kosten 8 euro per stuk, inclusief een consumptie. Men kan zelf een stoel meenemen.

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli is er in de dorpskern een sfeervolle brocantemarkt. Ongeveer vijftig stands bieden inspiratie met de mooiste antiek en brocante. Te denken valt aan gepatineerde meubeltjes, oud linnengoed uit grootmoeders tijd, antieke serviesdelen, keukenartikelen, vintage kleding en nog veel meer. De brocante markt wordt gehouden op zaterdag van 13.00 uur tot 20.00 uur en op zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Deze dagen wordt tevens rondom de kerk een Montmartre kunstmarkt gehouden, waar schilderijen worden gemaakt, verkocht en tentoongesteld.
Zaterdagavond kan men zich bovendien wanen in een Franse Nachtclub. FF naar Steef houdt dan met behulp van Musical Productions uit Gaanderen een Moulin Rougefeest, dat om 21:00 uur van start gaat.

www.hummelo.nl
www.facebook.com/hummelo.achterhoek
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.