Geen reclameborden meer op de stoep

DOESBURG – De Doesburgse Ondernemers Vereniging DOV heeft onlangs met de burgemeester van Doesburg, Kees Luesink, gesproken over de voorgenomen handhaving van de reclameborden en dergelijke op de stoepen. Na het revitaliseren vorig jaar van diverse stoepen wil de gemeente daar nu geen belemmeringen meer aantreffen die een negatieve invloed op de doorgang kunnen hebben.

Om eenieder de gelegenheid te geven wat er wel en niet mogelijk is, doen handhavers van de gemeente een rondgang en staan zij open voor alle vragen. Dit om misverstanden te voorkomen. Wanneer er bezwaar is, kunnen ondernemers dit kenbaar maken bij de gemeente. Stan Hillenaar, voorzitter DOV: “Handhaving gaat een nieuwe rol in onze binnenstad spelen. Daar waar vroeger een oogje toegeknepen werd wanneer sommige winkeliers op een culturele zondag open waren of als men zich in de toekomst niet houdt aan het juist plaatsen van straatmeubilair kan op een boete rekenen.”
De ondernemers in Doesburg zijn niet blij met dit nieuws. Eén van de ondernemers oppert bezwaar aan te tekenen bij de gemeente of een wijzigingsvoorstel voor de apv in te dienen. En anders om voor te stellen de wanstaltige bomen in de winkelstraten te laten verwijderen. “Het begint verdorie een spookstad te worden. Zorg eerst eens als gemeente dat we een mooie winkelpromenade krijgen zodat het voor een bezoeker van Doesburg aantrekkelijk wordt om het centrum in te gaan. Het lijkt er nu meer op hoe we kunnen zorgen dat de laatste winkels het loodje er ook bij neerleggen of in elk geval ontmoedigd worden. Ik heb er geen goed woord voor over”, is een andere reactie van een ondernemer.
Oud-voorzitter van DOV, Herman Gorter, vindt de discussie te eenzijdig. “Met de belangen en veiligheid van het winkelend publiek wordt weinig tot geen rekening gehouden. Ondernemers moeten niet alleen maar mopperen, maar met oplossingen komen.”Een idee is om de afsluiting van de binnenstad bijvoorbeeld te laten beginnen op vrijdag om 10.00 uur tot zaterdag 17.00 uur. Hij denkt dat de gemeente hier best voor te porren is. Als proef zou gekeken worden naar of het nut heeft van de binnenstad een blauwe zone te maken zodat men gratis kan parkeren. De ondernemers kunnen dan hun handel buiten zetten en de consument kan lekker winkelen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.