Home / Regio / Subsidie voor energiezuinig wonen

Subsidie voor energiezuinig wonen

REGIO – De gemeente Rheden wil woningeigenaren blijven stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Daarom is het vanaf 1 juni weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen in particuliere woningen in de gemeente Rheden. De vorige regeling is erg succesvol geweest en inmiddels zijn in ruim 500 woningen isolatiemaatregelen aangebracht door voornamelijk lokale bedrijven.

Daarmee snijdt het mes aan twee kanten; de regeling draagt bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en is goed voor de lokale economie. De gemeente heeft onlangs nogmaals 300.000 euro ontvangen van de provincie Gelderland om de regeling een vervolg te kunnen geven.
De subsidie is aan te vragen tot 1 november 2014. Aanvragen worden beoordeeld in volgorde van binnenkomst. Zodra het subsidieplafond is bereikt, wordt er geen subsidie meer verleend.
De maatregelen moeten worden uitgevoerd in de periode 1 januari 2013 tot 1 december 2014.
De subsidie bedraagt maximaal een derde van de kosten voor de maatregelen met een maximum van 500 euro per woning. Nieuw ten opzichte van de vorige regeling is de burenbonus. Indien minimaal zes aanvragers uit de gemeente Rheden gelijktijdig inschrijven kan de maximaal uit te keren subsidie per woning oplopen van 500 naar 750 euro.
Er is subsidie beschikbaar voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie en HR++ glas. De maatregelen moeten zijn uitgevoerd voor de subsidie wordt uitgekeerd. Bij de aanvraag moet een offerte worden overlegd. De gemeente controleert steekproefsgewijs of de maatregelen daadwerkelijk zijn aangebracht.

www.rheden.nl
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.