Jonge vlinders op Dierens sporenpad

DIEREN – De leerlingen van groep 3 van Basisschool de Vlinder uit Dieren wilden wel eens weten waar al die groene pootjes die in Dieren en omgeving te vinden zijn, naartoe gaan. Dus gingen ze, samen met de leerkrachten en twee bestuursleden van de Stichting Dieren met Dieren, op pad om een deel van de wandeling te lopen. Het sporenpad gaat langs enkele van de mooiste en historische plekken van het dorp en door de fraaie omgeving die Dieren omringd.
Zo werd gestart op het oude marktplein en vandaar naar de veerstoep. Verder naar de Dierense toren en het Hof te Dieren. In het Carolinapark werd natuurlijk de pauwenkooi bewonderd en stond bij de Oranjerie een lekkere verfrissing klaar. Er werd nog gestopt bij de Sjoel en natuurlijk moest ook de omvang van de grote boom voor de oude Plataan worden opgemeten. Al met al was het een leerzame middag en hebben de kinderen heel wat leuke plekjes ontdekt. Een ieder die het sporenpad ook eens wil lopen, volgt heel eenvoudig de groene pootjes die formeel beginnen bij Theothorne. De stichting gaat binnen enkele weken informatieborden langs de route plaatsen.

www.dierenmetdieren.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.