Home / Doesburg / Bijenzwermen weer actief

Bijenzwermen weer actief

DOESBURG – De bijen in kasten en korven worden, nu de winter voorbij is, langzaam weer actief. De koningin legt weer 2000 eitjes per etmaal en het volk groeit gestaag. Als een volk te groot wordt voor de kast of korf, gaat het zwermen. De koningin verlaat met een deel van het volk de kast op zoek naar nieuwe woonruimte. In de kast wordt dan een nieuwe koningin gemaakt.
De oude koningin zoekt een goed plekje voor haar volk, maar in Nederland zijn er weinig plekken waar een bijenvolk beschut tegen wind, regen en kou in de vrije natuur kan overleven. Daarom hebben de bijen hulp van een imker nodig. Bijenzwermen zijn meestal zachtaardig. Ze hebben meer aandacht voor het vinden van een goede nestplaats dan voor mensen. Toch is het verstandig ze met rust te laten. Ontdekt u in de buurt een bijenzwerm dan kunt u contact opnemen met een imker. Hij zal de zwerm scheppen, onderbrengen in een kast of korf en goed verzorgen. In Doesburg en omstreken kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Imkersvereniging Doesburg via www.imkersverenigingdoesburg.nl, of via e-mail: doesburg@imkersbondabtb.nl of tel: 0627308809/ 0313-473517.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.