Rinaldostraat vreest voor verkeersveiligheid en bereikbaarheid

DIEREN – Tim Strikers, adviseur in ruimtelijke ordening, adviseert een aantal ondernemers uit de Rinaldostraat in Dieren bij het overleg dat zij voeren met gemeente en provincie omtrent Traverse Dieren. “Een rechtstreeks gevolg van de Traverse is dat het bedrijventerrein aan de Rinaldostraat haar directe aansluiting op de Kanaalweg kwijtraakt. Ter plaatse van de huidige aansluiting zal de Kanaalweg straks verdiept liggen, onder de spoorlijn langs. Als alternatief zal in- en uitgaand vrachtverkeer gebruik moeten maken van de Wilhelminaweg Zuider Parallelweg en de parallelweg langs de Burgemeester Willemsestraat. Dit is een route via smalle straten waaraan alle woningen liggen. Dikwijls zal ook omrijden langs zeer onlogische routes noodzakelijk worden”, aldus Strikers.

De betrokken vijftien ondernemingen en de circa 35 aanwonenden vrezen dat dit in de toekomst grote problemen zal geven op het vlak van verkeersveiligheid, bereikbaarheid en vindbaarheid. Het afgelopen jaar zijn zij met gemeente en provincie in gesprek geweest over hun zorg. Behalve enkele ontwerpaanpassingen en toezeggingen over de toekomstige inrichting van de Zuider Parallelweg heeft dit echter niet geleid tot een echte oplossing. De ondernemers hebben alternatieven aangedragen, maar deze zijn van de hand gewezen.

De provincie stelt dat het probleem het gemeentelijk wegennet betreft en dat het de taak van de gemeente Rheden is om voor een passende en verkeersveilige oplossing te zorgen. Ook stelt zij dat het probleem buiten de focus van Inpassingsplan Traverse Dieren (provinciaal bestemmingsplan) valt. “Dat is natuurlijk raar omdat het probleem uitsluitend door de Traverse wordt veroorzaakt”, aldus de adviseur. De gemeente heeft tot nu toe geen enkele garantie af kunnen geven dat het mogelijk zal zijn om de bedrijven in de toekomst goed bereikbaar te houden. “De voortgang van de Traverse lijkt voor provincie en gemeente verreweg de meeste prioriteit te hebben; men zit niet te wachten op ingewikkelde discussies”, laat Strikers weten.
Een aantal ondernemers heeft een zienswijze ingediend en hebben dit ook op de hoorzitting over de plannen afgelopen maandag naar voren gebracht. Om de situatie en het door hen ervaren probleem te schetsen hebben zij een filmpje gemaakt dat te zien is via de link http://youtube.be/e1xDLv8bjk4.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.