Home / Doesburg / Doesburg besteedt groenvoorziening uit

Doesburg besteedt groenvoorziening uit

DOEBURG – Vorige week kwamen drie partijen bij elkaar in de raadszaal van het stadhuis in Doesburg. Presikhaaf bedrijven, Monsdal Buitendienst en de gemeente Doesburg ondertekenden een samenwerkingsverband.

Het groenonderhoud wordt gedaan door Presikhaaf, die dit weer uitbesteed heeft aan Monsdal Buitenbeheer. Deze twee bedrijven zijn met elkaar verweven en streven ernaar om medewerkers op te leiden voor reguliere banen.
Monsdal is een commercieel bedrijf met een belangrijke sociale taak. Ze nemen mensen in dienst die lang aan de zijlijn van de arbeidsmarkt hebben gestaan en weer moeten integreren in de arbeidsmarkt. Ook mensen met een beperking hebben op deze manier een kans op de arbeidsmarkt. Door deze banen, komen de mensen weer in het arbeidsritme en kunnen vaak na een bepaalde tijd weer doorstromen in de reguliere markt.

Wethouder Fred Jansen kan en wil niet voorspellen hoeveel er daadwerkelijk gaan doorstromen, dit is ook niet mogelijk, omdat het van de personen in kwestie afhangt hoe snel ze kunnen doorgroeien. Maar elke persoon die kan doorstromen is er één minder die een uitkering hoeft te hebben en daarbij is er nog de bevrediging voor de persoon om weer volledig mee te draaien in het arbeidsproces – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.