Home / Doesburg / De Veerpoort World Art Galerie deelnemer Culturele Zondag

De Veerpoort World Art Galerie deelnemer Culturele Zondag

DOESBURG – Voor World Art Galerie ‘de Veerpoort’ is zondag 2 juni een bijzondere dag. Deze dag wordt namelijk de nieuwe expositie met Indonesische kunst geopend. Tijdens een rondreis begin 2013 zijn verschillende kunstobjecten uit Bali en Kalimantan verzameld. Ook is kunst in de nieuwe B&B apartementen te bewonderen.

Het belangrijkste wapenfeit is het verkrijgen van meer dan 25 schilderijen (micro paintings), vervaardigd door Balinese fijnperseelkunstenaar Ketut Wirata uit Ubud. Hij heeft zijn opleiding aan de kunstacademie in de Balinese hoofdstad Denpasar gehad. Ketut zegt: “Daarna ben ik vier jaar in de leer geweest bij mijn meester en sindsdien ben ik al zeventien jaar aan het oefenen, ha, ha.”.

Ook uiterst mooie ambachtelijke batik vervaardigde sarongs (wikkelrok voor vrouw en man) zijn tijdens deze rondreis verkregen. Een aantal zijn om een mal gespannen en aan de hoge galerie wand geëxposeerd.

De handbewerkte zilveren oorbellen, uit zilverstad Celuk (Bali), worden ook geëxposeerd. De natuurlijke parels uit Kalimantan (oorspronkelijk Borneo) zijn door goudsmid Marjolin uit Doesburg, verwerkt in kunstig vervaardigde oorbellen. Het resultaat is een gebalanceerde combinatie tussen Oost & West.

De Aboriginal Art schilderijen blijven een vast onderdeel vormen van de World Art Galerie. Een aantal nieuwe werken zijn in conciliatie genomen van de Aboriginal Art & Instruments uit Amsterdam.

Tevens wordt bijzondere kwalitatieve goede kunst ten toon gesteld op de twee B&B appartementen in het thema ‘Slapen tussen kunst’. De kunst is te bewonderen op de Feng Shui-, Oosterse-, bloemen- en beuken-kamer. Koffie en thee worden gratis geserveerd.

De Veerpoort, Veerpoortdijk 5, Doesburg. www.veerpoortdoesburg.nl
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.