Home / Klarenbeek / Samenwerking Protestantse kerken Klarenbeek, Voorst en Wilp

Samenwerking Protestantse kerken Klarenbeek, Voorst en Wilp

KLARENBEEK – Zondag kwamen de Protestantse Gemeenten van Klarenbeek, Voorst en Wilp samen in een kerkdienst in de Dorpskerk van Wilp. Meteen na afloop van deze dienst hebben vertegenwoordigers van de drie kerkenraden een intentieverklaring getekend, waarin zij de wens uitspreken om te komen tot verdergaande samenwerking tussen deze geloofsgemeenschappen.

Sinds bijna twee jaar vieren deze gemeenten met enige regelmaat een gezamenlijke eredienst en werken ze op een aantal terreinen samen. Met het tekenen van de intentieverklaring komt deze samenwerking in een nieuwe fase. De drie kerken zeggen in die verklaring, dat zij samen streven naar de vorming van één levensvatbare geloofsgemeenschap, die herkenbaar aanwezig is in de drie dorpen, een sluitende financiële exploitatie heeft en die geleid wordt door predikanten, kerkenraadsleden en vrijwilligers met bezieling en bestuurlijke daadkracht. Deze gemeenten voelen zich thuis bij elkaar en hebben er vertrouwen in dat door de samenwerking een nieuwe en duurzame geloofsgemeenschap kan ontstaan.

In 2015 of zo spoedig mogelijk daarna moet dat leiden tot een definitief samenwerkingsverband, waarvan de uiteindelijke vorm nu nog niet vaststaat.
Een stuurgroep bestaande uit twee vertegenwoordigers uit elk van de drie gemeenten, ondersteund door een deskundige werkzaam bij de landelijke Protestantse Kerk in Nederland, ontwikkelt plannen voor de intensivering van de samenwerking en doet voorstellen voor de oplossing van knelpunten aan de drie kerkenraden. De leden van de drie gemeenten krijgen tijdens het proces volop gelegenheid om zich over de plannen en voorstellen uit te spreken. De kerkenraden nemen uiteindelijk daarover besluiten.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.