100-Jarig OLTO huldigt haar jubilarissen

LOENEN – Het jaar 2013 is een bijzonder jaar voor de muziekvereniging OLTO uit Loenen. Niet alleen wordt dit jaar uitgebreid het 100-jarig bestaan gevierd, maar de vereniging wil ook een aantal jubilarissen in het zonnetje zetten. Met elkaar was er nu te samen 220 jaar verenigingstrouw, voor 65, 50, 40 en 25 jaar blazen en spelen bij OLTO. Daarbij een bijzonder jubileum voor vader Otto en zoon Erik Kersten. Otto blaast al 65 jaar volop zijn instrument en zoon Erik al 40 jaar. Beiden hebben er nog volop plezier in. Zaterdag was het jubilarissendag in De Brink in Loenen.

Het bestuur van OLTO heeft als traditie dat gouden jubilarissen voor het feest thuis worden opgehaald. Deze eer viel Rinus van Ark dit keer ten deel. Maar ook namen Otto Kersten en Teun van de Kuit met hun dames namen plaats in het voertuig. OLTO marcheerde langs de huizen van de jubilarissen. Erik Kersten en Marcel Dammers (beiden 40 jaar) marcheerden mee naar De Brink.
In De Brink stonden de vrijwilligers al klaar om de gasten te ontvangen. Het team verwende de bezoekers met koffie, drankjes en hapjes. In het officiële gedeelte haalde ere-voorzitter Paul Sanders de jubilarissen naar voren om kort hun loopbaan aan te stippen. Otto Kersten was in zijn tijd bij OLTO al enkele keren toegesproken maar kreeg toch veel lof toegezwaaid voor het doorzettingsvermogen om met zijn zware instrument (van 10 kilogram) door te gaan. Ook op de weg doet hij nog mee. Zelfs met Hemelvaartsdag. Ook zijn zoon Erik die al veertig jaar trompet blaast kreeg waarderende woorden voor zijn inzet voor de vereniging. Opa Otto is bijzonder trots op zijn kleinzoon Ruben die ook al meespeelt bij OLTO. Dit beloofde volgens Sanders heel wat voor de toekomst.
Sanders huldigde ook voorzitter Marcel Dammers die naast het spelen in het orkest wekelijks ook veel uren kwijt is aan de verenigingszorgen. Hij prees Dammers voor zijn bijdrage. Teun van de Kuit was 25 jaar bij OLTO. Vorig jaar kon zijn huldiging wegens ziekte niet doorgaan, maar dit jaar is hij van de partij. Van de Kuit speelt slaginstrumenten en was ook vaandeldrager. Voorzitter Dammers huldigde de gouden jubilaris Rinus van Ark. Het is de gewoonte dat deze gouden leden het erelidmaatschap krijgen aangeboden. Hij somde de vele verdiensten op van Van Ark voor de club die op 21 jarige leeftijd begon te spelen en nog altijd trouw van de partij is.
Alle jubilarissen kregen een oorkonde uitgereikt van de KNFM en een speld van OLTO. De dames werden in de bloemen gezet. Toevallig spelen alle jubilarissen naast hun eigen orkest ook nog in de boerenkapel De Plaggenstèkers. Omdat er weer een nieuw erelid was gekomen in hun gelederen werd er door de kapel een vrolijke serenade gebracht. Voor de OLTO was het een bijzondere middag vol mijlpalen en mooie herinneringen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.