Home / Rheden / Procedure CDA-kandidatenlijst voor gemeenteraads-verkiezingen begonnen

Procedure CDA-kandidatenlijst voor gemeenteraads-verkiezingen begonnen

RHEDEN – De gemeentelijke afdeling van het CDA in Rheden is gestart met de procedure voor het opstellen van een advies-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Deze procedure moet eindigen met het indienen van de kandidatenlijst bij de gemeente Rheden.

Het bestuur van de gemeentelijke afdeling heeft voor de voorbereiding van de kandidatenlijst een commissie benoemd bestaande uit Pepijn Diederen, Hielke van Dijk, Els van Hout, Jan Jansen en Hennie de Pous. Jan Jansen treedt op als voorzitter van deze commissie en Els van Hout als secretaris.

Inmiddels is een eerste gespreksronde met de huidige raadsleden gepland en zijn de leden in de gelegenheid gesteld om voor de zomervakantie namen voor kandidaten op de lijst kenbaar te maken. Nadat eerst het nieuwe verkiezingsprogramma in de ledenvergadering van 25 september is vastgesteld, zal daarna door de commissie een voorstel voor een kandidatenlijst bij het afdelingsbestuur worden ingediend. De kandidaten dienen immers het verkiezingsprogramma te onderschrijven.
Tijdens de op 27 november geplande algemene ledenvergadering zal door de leden van het CDA in Rheden de kandidatenlijst worden vastgesteld. Deze wordt vervolgens bij de gemeente ingediend om opgenomen te worden in het stembiljet voor de verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad van Rheden, op naar verwachting 19 maart 2014.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.