Home / Eerbeek / Oranje Nassauplein geopend

Oranje Nassauplein geopend

EERBEEK – Een enorm gat in de grond waar ooit het plein zat, zand en veel modder. De ondernemers en bewoners van het Oranje Nassauplein hebben maandenlang in de troep gezeten toen het plein werd opgeknapt, maar het was het waard. Zaterdag is het nieuwe winkelhart officieel geopend.

Het was de hele dag feest op het plein. Er klonk vrolijke muziek, er waren kraampjes en voor de kinderen stond er een springkussen. Aan burgemeester Niels Joosten de eer om het plein officieel te openen. Dit deed hij samen met Jeroen van der Giesen namens de ondernemers aan het plein, Henk Derickx namens de woningeigenaren / VVE en Tonny Bosgoed namens de bewoners. Honderden oranje ballonnen gingen de lucht in en er werd met bubbels geproost op dit feestelijke moment. “De herinrichting van het Oranje Nassauplein is een eerste belangrijke stap in het opnieuw opbouwen van het centrum van Eerbeek”, zei burgemeester Joosten. “Het mooie is dat het inrichtingsplan is gemaakt door de gebruikers van het plein zelf: de ondernemers, bewoners en marktkooplieden. Het is dus echt een plein van en voor Eerbeek.”
De laatste werkzaamheden zijn nu afgerond en al het groen is aangeplant. Naast de zichtbare herinrichting van het plein is er ook ondergronds een belangrijke stap gezet: een infiltratiekelder zorgt ervoor dat wateroverlast in dit deel van Eerbeek tot een minimum beperkt blijft.

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.