Home / Doesburg / Veteranenderby Doesburg – Angerlo

Veteranenderby Doesburg – Angerlo

DOESBURG – Doesburg uit, altijd lastig! Met dit gevoel gingen de voetbalveteranen van Angerlo vooruit op bezoek bij SC Doesburg.
Vrijdagavond 24 mei was het zover. Zowel sportclub Doesburg als ook de voetbalvereniging Angerlo Vooruit hadden zich voorbereid voor een sportieve wedstrijd van de leden die gemiddeld toch boven de 45 jaar oud waren. Op het sportcomplex in Doesburg werden de spelers eerst met koffie ontvangen om zich daarna warm te lopen en tactisch voor te bereiden.

Dat een goede tactiek belangrijk was bleek wel in de eerste 10 minuten toen het chaotisch spelende Angerlo al snel tegen het technisch goed spelende Doesburg met 2-0 achter kwam te staan. Vlak voor rust kon Angerlo eindelijk iets terug doen door een snelle counter en de stand op 2-1 brengen. Na de rust had Angerlo, waarschijnlijk na een donderpreek van aanvoerder Hans Steintjes de opstelling aangepast en vooral in verdedigend opzicht veel beter staan. Doordat Doesburg op dat moment conditioneel wat inzakte kon Angerlo eindelijk uitbreken en de eindstand op 2-4 brengen.

Sportief gezien was deze wedstrijd een voorbeeld voor de hele regio. Daar waar het in een streekderby nog wel eens moeite kost om respectvol met elkaar om te gaan, lieten deze veteranen zien hoe het ook kan. Juist vanwege het succes en het enthousiasme bij deze wedstrijden laten beide verenigingen zien hoe leuk voetbal kan zijn ook al ben je de veertig ruim gepasseerd.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.