Home / Bronkhorst / Sportclub Brummenmeiden winnen Willem Weggelaartoernooi

Sportclub Brummenmeiden winnen Willem Weggelaartoernooi

BRUMMEN – Aan de succesreeks van het meisjes C1-team van Sportclub Brummen lijkt geen einde te komen. Het team wist eerst kampioen te worden van de 1e klasse. Na de promotie werd vervolgens de titel in de wacht gesleept in de voorjaarscompetitie in de Hoofdklasse en wist de ploeg het te brengen tot de kwartfinale van de KNVB-beker. Het laatste succes was het winnen van het Willem Weggelaar C-meisjestoernooi 2013.

In de finale werd van SKV/Wageningen gewonnen. De ploeg van trainer/coach Joop Schijff had daarvoor echter wel strafschoppen nodig. Het team verzuimde in de reguliere speeltijd de vele kansen te benutten, waardoor een strafschoppenreeks noodzakelijk werd. Uiteindelijk kwam de bokaal terecht bij het team dat er het meest recht op had.

Namens de jeugdcommissie van Sportclub Brummen werd het toernooi georganiseerd door het viertal Joop Schijff, Jos Broekhof, Jacomien Graven en Johan Reukers. De CJV ’ers uit Deventer moest op het laatste moment afzeggen vanwege het spelen van de bekerfinale. Victoria Boys was zo sportief om de opengevallen plaats in te nemen. Er namen acht teams deel en daarmee was het sportieve evenement goed bezet. Echter, er werd wel enige concurrentie ondervonden van door in de regio gehouden meidentoernooien. Er werd gewerkt met twee poules (A en B) van elk vier teams. ”De wedstrijden werden gespeeld op twee speelvelden. Alle ploegen hebben eenmaal tegen elkaar gespeeld, waarna de nummer één van poule A en poule B tegen elkaar in de finale uitkwamen”, legt Jos Broekhof uit. Poule A werd gewonnen door Sportclub Brummen en in de B-poule eindigde SKV/Wageningen als eerste. In het finaleduel werd er niet gescoord, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. De penaltyserie werd door Sportclub Brummen gewonnen met 3-2. In de strijd om de derde en vierde plaats trok Victoria Boys aan het langste eind (1-0) tegen Cupa/Wilp. De prijzen werden uitgereikt door Dick Weggelaar, zoon van de naamgever van het toernooi. Hij zei blij te zijn de winnaarsbeker te kunnen overhandigen aan de aanvoerster van het meidenteam van zijn eigen vereniging.

foto:
De Brummenmeiden wachten om de winnaarsbeker in ontvangst te nemen

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.