Doe mee Diner in Eerbeek

EERBEEK – In nauwe samenwerking met Tommy ter Hove van bistro “de Zaak” is de Zonnebloemafdeling Eerbeek/Hall een initiatief gestart om gasten uit de doelgroep van de Zonnebloem een gratis diner aan te bieden op woensdagavond 22 mei. De reden van deze actie is gelegen in het feit, dat voor veel mensen uit de doelgroep van de Zonnebloem het persoonlijk contact met en deelname aan het maatschappelijk leven niet zo vanzelfsprekend meer is.

Om deze activiteit mogelijk te maken zijn het College van B&W en de ondernemers in Eerbeek benaderd met het verzoek onze deelnemende gasten te sponsoren. De wethouders Greetje Verver en Frans Bruning alsmede de ondernemers van Auto Jurrius, Bril 73 Opticiens, Drukkerij van Hierden, Hendriks Juwelier Optiek, Hoveniersbedrijf Claassen, Juweliers J&J, Kring-Apotheek Eerbeek, Looijenga Zorg, Marskramer/Intertoys Tabor, Primera Tabor, Ruijter Totaal installatie en Willems Drukkerij hebben positief op deze oproep gereageerd.

Al deze sponsoren traden niet alleen op als tafeldame of -heer, maar waren tevens eenmalig vrijwilliger op deze avond. De 15 toegewezen gasten werden door hen opgehaald en rond 19.00 uur had iedereen de weg naar bistro “de Zaak”gevonden. Namens het bestuur werd door Paul Beumer iedereen van harte welkom geheten. Hij verwees naar het jaarthema van de Zonnebloem “zonder elkaar is iedereen alleen”, waarin de setting van deze avond dit thema van een extra dimensie voorzag.

Nadat alle aanwezigen zich het welkomstdrankje goed hadden laten smaken, kwamen de tongen los en vonden aan alle tafels zeer geanimeerde gesprekken plaats.

De deelnemers werden verwend met een proeverijtje, bestaande uit verschillende hapjes. Dit voorgerecht bleek door de variatie aan ingrediënten een feest te zijn voor de smaakpapillen. Verder had men als hoofdgerecht de keuze tussen zalm, varkenshaasje of een mix van gegrild vis of vlees. Vervolgens kon men als dessert genieten van een variatie van ijs met slagroom en verse aardbeien en tot slot werd er een kopje koffie of thee geserveerd.

De bijzondere ontmoetingen deze avond tussen de sponsoren en de Zonnebloemgasten leverden boeiende gesprekken en veel blije gezichten op.” Zonder elkaar” werd in deze ambiance “Met elkaar” en niemand voelde zich “eenzaam of alleen”. Niet alleen de dankbare gasten, maar ook de sponsoren hadden genoten van deze originele samenkomst.

Voordat de gasten door de sponsoren thuis werden gebracht liet een groot deel van de betalende deelnemers spontaan weten, dat deze activiteit volgend jaar een vervolg verdient en meldde zich alvast aan voor een eventuele herhaling.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.