Gemeente Zevenaar zet in op milieukwaliteit

ZEVENAAR – Het college van B en W heeft besloten een nieuw milieubeleidsplan voor te leggen aan de gemeenteraad. Een plan met ambitie, maar ook met realiteitzin. In het plan zijn de hoofdlijnen, ambities en doelstellingen van het gemeentelijk milieubeleid voor 2013-2030 uitgewerkt.

Het college van B en W heeft de opdracht gegeven een verbindend en koersbepalend plan op te stellen voor milieukwaliteit. De koers voor de lange termijn is vastgelegd in het Milieukompas voor de toekomst. Daarnaast is aangegeven welke milieudoelen de gemeente Zevenaar wil bereiken voor het sluiten van kringlopen (energie, klimaat), ecologie (natuur en natuurbeleving) en milieuhygiëne (gezond, schoon en veilig). Bij de keuze van de milieudoelen is vooral gekeken naar de bijdrage van milieu aan de kwaliteit van wonen, werken en recreëren voor nu en de toekomst.

Voor de komende jaren ligt er een uitdaging om de invloed van bestaande en nieuwe infrastructuur op de lokale milieu- en leefkwaliteit niet te laten toenemen. Ook richt de gemeente haar aandacht op energiebesparing door het toepassen en ontwikkelen van schone technologieën. De gemeente Zevenaar heeft veel natuurpotentie. De gemeente wil kansen aangrijpen om de natuur robuuster te maken en de beleving ervan te vergroten.

Als gevolg van de economische en demografische situatie zal het werken aan een leefbare en duurzame ontwikkeling veelal kleinschaliger, gefaseerd en flexibeler moeten. De gemeente Zevenaar wil kansrijke initiatieven voor milieukwaliteit waar mogelijk ondersteunen en de ruimte geven. Het succes van de uitvoering is gericht op het scheppen van voorwaarden, het geven van het goede voorbeeld en door het verbinden van partijen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.