Zesde Shantyfestival geslaagd

BRUMMEN – Het is alweer achter de rug. Voor de zesde maal werd door Shantykoor “De IJsselboei” uit Brummen het Shantyfestival georganiseerd. Het weer zou roet in het eten gooien was de verwachting. Nu scheen de zon niet volop, zoals wij eigenlijk al helemaal gewend waren, maar toch viel het niet tegen. Zeelieden laten zich natuurlijk ook niet door een spat regen van de wijs brengen. Gelukkig kwamen de toeschouwers ook gewoon naar de kerk. Zowel “De IJsselboei” als hun gastkoren, lieten zich van hun goede kant zien en vooral ook horen. De Duitse klanken kwamen van “Shantychor Geeste” uit Duitsland en verder waren er zeemannen van koor “Het Ruime Sop” uit Bussum en zee vrouwen van “The Lady Pirates” uit Winschoten. Deze waren ook nog als piraten uitgedost, waardoor ze nog meer opvielen. Vanaf begin dit jaar staat “De IJsselboei” onder leiding van hun nieuwe kapitein/dirigent Bart Willemsen. Ondanks het feit dat ze nog maar zo kort bij elkaar aan boord zijn, waren al een aantal nieuwe liederen ingestudeerd en werden ook oude nummers gebracht. Aan de reacties uit het publiek te horen en zien, kunnen Bart en zijn koor deze koers rustig voortzetten.
Brummen beseft het misschien niet altijd, maar wat een meerwaarde heeft ook de Pretband voor ons dorp! Geweldig wat een show deze dames en heren opvoeren! Ze kunnen er wel een bordje bij maken met de kreet: ”Waar De Pretband speelt, heeft nog niemand zich verveeld!” Vele prijzen sleepten ze al in de wacht en dat verbaast “De IJsselboei” niets! Wij sleepten De Pretband gelukkig alweer een aantal jaren de kerk in om samen met onze gastkoren een spetterend einde aan ons festival te breien. Als het aan ons ligt, gaan wij nog lang door met deze goede formule.
Tweede Pinksterdag is al jaren de dag van de zeer bekende Pinkstermarkt in Brummen, maar sinds 6 jaar dus ook de dag van de zeemannen en vrouwen. Een paar jaar liep de markt mooi door tot aan de RK kerk, waar de stemmen van de zeelieden vanwege de goede akoestiek zo goed klinken. Helaas werd, door omstandigheden, de markt al een paar jaar niet meer ingepland richting de kerk. Als het aan het organiserende koor ligt, gaat dat veranderen en komen Pinkstermarkt en Shantyfestival weer lekker naar elkaar toe. Voor volgend jaar zullen daartoe zeker gesprekken volgen met betrokken partijen. Het centrum van Brummen moet vanaf 2014 op Tweede Pinksterdag bruisen van het volk, allemaal genietend van wat er wordt georganiseerd.
“De IJsselboei” treedt de komende tijd nog op onder andere in Lelystad op de Bataviawerf ( 2 juni), op het “Scholtenhagenfestival” in Haaksbergen ( 30 juni) en het Shantyfestival in Emmen ( 15 september). De klapper dit jaar is misschien wel Sail in Den Helder ( 23 juni). Natuurlijk treden we ook plaatselijk op. Dit jaar zijn we op de herfstmarkt in Rhienderen ( 29 september) te vinden en verder vinden er ook besloten optredens plaats. Wij zijn overigens nog op zoek naar zangers en een accordeonist kan er ook nog wel bij. Wij repeteren op vrijdagavond in “Plein 5” te Brummen van 20.00 – 22.00 uur. Kom gerust kijken; de eerste paar repetities verplichten u tot niets, maar u bent dan wel verkocht!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.