Wijkraad plaatst met tv-programma verdiende bloembakken

BRUMMEN – Vorige week was het dan eindelijk zover en werden door de Wijkraad Brummen Centraal tien bloembakken ter opfleuring geplaatst op het Marktplein. Aanleiding was de uitzending van TV Gelderland vorig jaar, met het programma Zomer in Gelderland. Tijdens dat programma werd door een team € 950 bij elkaar gewonnen ter verfraaiing van het Marktplein.

Het geld werd gedoneerd aan de Wijkraad Brummen Centraal die er een goede besteding wist aan te geven. Coördinator vanuit de Wijkraad Brummen Centraal, Dick van Goor: “We hebben de periode na de zomer goed gekeken naar de mogelijkheden op het Marktplein. De bakken moeten namelijk ook weer verplaatst kunnen worden tijdens de kermis en andere activiteiten op dat plein. Daarom vielen piramidezuilen af, ook omdat die te duur waren”.
Om niet alleen één jaar het Marktplein te kunnen opfleuren, is gezocht naar extra budget. De Woningstichting Brummen was bereid extra financiële middelen toe te kennen en ook de Wijkraad zelf reserveerde € 750 euro. “Met dit totaalbedrag kunnen nu voor drie jaar, tien bloembakken gevuld en geplaatst worden op het Marktplein”, aldus Van Goor.
Vervolgens was het zoeken naar vrijwilligers die de bakken van mei tot en met september bijhouden en water geven. Van Goor: “Uiteindelijk hebben zich veertien vrijwilligers gemeld die de bakken twee keer per week water zullen geven. De gemeente heeft er daarbij voor gezorgd dat de pomp op het marktplein weer functioneert. Al met al een mooie prestatie van inwoners in Brummen, nu hopen dat iedereen er van kan blijven genieten.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.