IJsselruiters presteren goed op outdoor wedstrijden

BRUMMEN – Het weer zit niet mee, maar dat weerhoudt leden van PC en RV de IJsselruiters er niet van om op concours te gaan.
Linn Wassink, die na de Regionale Kampioenschappen de overstap maakte naar de klasse L/ABC springen, wint ook in deze hogere klasse de ene prijs na de andere met haar pony Olympia. Zo ook tijdens de 1e selectiewedstrijd bij de schaapskooi in Loenen. De combinatie bleef zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos. Jonah Prophet won met haar pony Misty in Loenen in de B dressuur 2 x de 1e prijs met 194 en 185 punten. Tijdens de springselectiewedstrijd werd ze 2e met 64,5 stijlpunten. Demi Breukink en haar pony Golden Spirit behaalden 174 en 178 punten in de B dressuur. Jonah sprong ook nog in Teuge. Hier won ze de 2e prijs in het B springen met maar liefst 81 stijlpunten. Fleur Eijerkamp en haar pony Cilo’s Coco maakten de overstap naar de dressuurklasse L2. De proeven werden beloond met 184 punten en 188 punten en 2e prijs. In Zelhem werden 197 en 188 punten behaald en de 3e prijs gewonnen. Fleur startte ook nog voor de allereerste met de jonge pony Viva la Vida in de klasse BB. De combinatie behaalde 188 punten.
Pinkstermaandag startte de 19-jarige Dominique Dost met haar paarden Cambridge Hunter en Noodles in de klasse L op de mooie eb-en-vloed bodem van LRV de Peelruiters in het Limburgse Westerbeek. Met de 18-jarige bruine ruin Noodles, met wie ze pas sinds Kerst 2012 een combinatie vormt, bleef Dominique foutloos in beide fasen van het parcours. Eerder behaalde de combinatie al winstpunten in Brummen, Didam en Olst. Met de 6-jarige merrie ‘Carola’ werd 1 strafpunt gescoord in de tweede fase. De schimmel was lange tijd geblesseerd, maar is nu weer helemaal fit en zal binnenkort weer uitgebracht worden in de klasse M.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.