Home / Bronkhorst / Oosterhuuzens Dialectkoor bij Vroolijke Frans

Oosterhuuzens Dialectkoor bij Vroolijke Frans

BROEK – Bij de uitspanning De Vroolijke Frans in Broek is er vaak muzikale ontspanning voor ieder die van muziek en zang houdt. Komende zondag (26 mei) kan het publiek, mogelijk bij een lekker voorjaarszonnetje, genieten van een koffieconcert dat wordt aangeboden door het Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen. Het populaire mannenkoor gaat vanaf 11.00 uur optreden in de muziektent op het terrein van De Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat. Onder leiding van de nieuwe dirigent Theo Uijtenboogaart brengt het koor een vrolijk programma van bekende liedjes.
Het koor onderscheidt zich van de vele mannen-, gemengde en shantykoren omdat zij alleen maar zingen in het Oost-Veluws dialect, de taal die gesproken wordt tussen Apeldoorn en Dieren. Het koor wordt begeleidt door een drietal accordeonisten.
Het publiek kan zonder kosten op het terras een paar uur genieten van de gezellige zang van dit koor. Twee jaar geleden heeft het koor de eerste CD Mien Veluweland uitgebracht. De oplage is bijna uitverkocht maar in Broek zal de CD met 18 liedjes nog te koop zijn.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.