Eerste buurtplan Rheden op de deurmat

RHEDEN – Om te zorgen dat bepaalde wijken in de gemeente Rheden geen achterstandswijkje worden, is de gemeente Rheden met diverse andere organisaties het project Ik buurt mee! gestart; een open communicatielijn met buurtbewoners. Woensdag 22 mei reikte burgemeester Petra van Wingerden het eerste buurtplan uit aan de bewonersgroep Boterbloemstraat in Rheden in de speeltuin aan de Boterbloemstraat.

Vorig jaar is de gemeente Rheden samen met haar partners gestart met Ik buurt mee! Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties zoals Vivare, Stichting Viva, Politie werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Vanaf oktober konden buurtbewoners op allerlei manieren laten weten wat zij belangrijk vinden in hun buurt. Samen met de genoemde instanties en de gemeente heeft dit geresulteerd in een buurtplan. Dit buurtplan valt vanaf 22 mei bij alle bewoners in het gebied tussen de Arnhemseweg/Veerweg en Oranjeweg/Laakweg in de bus.
De burgemeester is erg positief over Ik buurt mee! “Dit papieren buurtplan is echter geen eindpunt, maar het begin van een nieuwe werkwijze. Het zorgt ervoor dat we met elkaar in contact zijn en blijven over allerlei zaken die belangrijk zijn voor u als buurtbewoner.”
De bewonersgroep Boterbloemstraat bestaat uit actieve buurtbewoners die activiteiten organiseren in en rond de speeltuin daar. De groep is opgericht in 2011 met als eerste resultaat een prachtig opgeknapt speeltuintje (foto). Met elkaar houden ze de ontwikkelingen in de buurt in de gaten en ondernemen daar waar nodig actie.
Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze om met elkaar in kaart te brengen wat er staat te gebeuren in de buurt. Vorig jaar is Ik buurt mee! gestart in Rheden. Afgelopen zaterdag startte Ik buurt mee! in Dieren Stenfert en zaterdag was de start in Velp Zuid. – Foto Marc Pluim.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.