Home / Hummelo / NK-motorcross op circuit De Heksenplas

NK-motorcross op circuit De Heksenplas

HUMMELO – Circuit De Heksenplas in Hummelo is zondag het strijdtoneel voor het Nederlands Kampioenschap Motocross. De trainingen beginnen om 9.30 uur en u kunt van de wedstrijden genieten vanaf 12.15 uur. Iedere groep rijdt ’s middags twee manches variërend van 15 minuten tot 25 minuten en 2 ronden.

’s Ochtends wordt in de tijdtraining ook al flink gas geven, aangezien de trainingstijden bepalend zijn voor de startposities. Hierdoor zijn ook de trainingen zeker de moeite waard om te aanschouwen.

NK-punten
‘s Middags zullen de rijders de strijd met elkaar aanbinden om zoveel mogelijk punten voor het Nederlands Kampioenschap bij elkaar te rijden. De immer spannende massastart, waarbij alle rijders vanaf hun startpositie zullen proberen als eerste de eerste bocht te ronden en zo een uitstekende uitgangspositie te verwerven voor de rest van de race, mag u als publiek niet missen. Spanning ten top. Verder is het natuurlijk genieten van mooie uitrem-acties, snelle passeermanouvres en de vele verre sprongen over de schansen.
Er worden zo’n 200 rijders verwacht in de klassen Cup MX2 Cup, Cup Open, NK Open en NK MX2.

Regio-talenten
Met name in de klasse Cup MX2 zijn de ogen gericht op vele regionale rijders. In de competitie doen een aantal TCD-leden goede zaken. Sander Damen (Zeddam) staat op de 7e en Joris Rensing (Bredevoort) op de 14e in de tussenstand. En natuurlijk zullen de overige TCD-leden hen op hun thuiscircuit het vuur aan de schenen leggen. En dat zijn er een flink aantal: Lennart Bleumink (Brummen), Wesley Aaldering (Loerbeek), Mickey Lintsen (Lobith), Maurice Hoervers (De Steeg), Ionno Kuster (Doesburg), Peter Bergsma (Hummelo), Robin Pasman (Eerbeek), Jasper Gamelkoorn (Rheden), Jimmy Gies (Didam), Marnix Merk (‘s Heerenberg), Eduward Hermsen (Zevenaar), Joris Raben (Elten) en Sjoerd Klop (Tolkamer). Met de kennis van hun thuiscircuit moeten zij veel punten in Hummelo aan hun score toe kunnen voegen. In de klasse Cup Open zullen de lokaal bekende rijders Vincent Tieleman (Beek), Kjeld Verhaegh (Doesburg) en Paul Tieleman (Beek) hun thuisvoordeel willen uitnutten.

Bij de NK Open zullen lokale rijders Lars Rietman (Doetinchem) (foto), Bas Klein Haneveld (Warnsveld), en Rob Seesing (Hengelo) proberen hun kennis van het circuit in goede uitslagen te laten gelden. Ook zogenaamde inters mogen zich voegen onder de deelnemers, waaronder Gert Jan Assink (Aalten) en Mike te Beest (Duiven)

De Heksenplas is te bereiken via de N314 (Doetinchem-Hummelo), afslag Rozegaarderweg. De entree is laag gehouden: € 5,- voor een hele dag topsport. Jeugd tot en met 15 jaar en ouderen vanaf 65 jaar mogen zelfs gratis het circuit bezoeken.
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.