Kunstkijktocht kunstenaars in gemeente Rheden

GEM. RHEDEN – Op zaterdag 25 en zondag 26 mei presenteert cultuurbedrijf RiQQ de Kunstkijktocht in de gemeente Rheden, de tweejaarlijkse atelierroute die het publiek in de gelegenheid stelt om op een informele manier kennis te maken met de professionele beeldend kunstenaars die er wonen en werken. De deelnemende ateliers en locaties bevinden zich dit jaar in Dieren, Ellecom, De Steeg, Rheden en Velp.

Een aantal kunstenaars presenteert zich in het eigen atelier en een aantal heeft onderdak gevonden bij een collega. Ook duiken hier en daar kunstenaars ‘van buiten‘ op, uitgenodigd door een Rhedense collega. In Dieren stelt David Kottelaar zijn atelier open. In Ellecom wordt op een weiland naast De Kapel aan de Zutphensestraatweg 1 een tijdelijk buitenatelier ingericht waar Marieke Farenhorst, Anne Reerink, Mona Veld, Moniek van der Ven en Margret Goossen zich laten inspireren door de omgeving. In De Steeg vormt Hoofdstraat 4 de locatie waar Charlotte Arends, Judith Brouwer, Lies Sieverding en Willeke van Ravenshorst zich presenteren met o.a. een installatie in de buitenruimte. Daarnaast kan in dit dorp een bezoek worden gebracht aan het atelier van Kerry Brown, Jeanette Hoek en Sybrecht Bosker die als gast Yvon Wordrager heeft uitgenodigd. In Rheden is het atelier van Ina Menalda geopend met als gast Rudy Boeke van der Heijden. In Velp staat de deur open bij José Braam, Frank Schouten, galerie Klas Vijf waar Winston Huisman exposeert, en bij Jeanet Willems die gastvrijheid verleend aan Johanneke Sanders. In het atelier van Edward Brantsen verzorgd Sigbert Samson op 26 mei om 15 uur een literaire presentatie in samenwerking met Jeanette Wielhouwers. Bij Ellie Wouda is naast haar eigen werk ook werk te zien van Yaquelin Abdala en Willy Wouda. Art Gallery O-68 zet de deur open en bij Dorita Savert is meubelmakerij en ontwerpstudio Niels Veraart en Daniël Coenraats te gast. Susan Haag stelt ruimte beschikbaar aan Yvonne Roque en in Velp kan ook voor de allerlaatste keer ’n bezoek worden gebracht aan de voormalige woning van Enno en Elisabeth Brokke en werk van hen worden aangekocht.
Het Oranjeplein in Velp is het toneel voor enkele muzikale optredens. Op zaterdag 25 mei wordt om 14.30 u. opgetreden door de jongerenbigband Pubi’s onder leiding van Guus Tangelder. Zondag is het om 15.00 u. de beurt aan jongerencombo The Bridge onder leiding van Miguel Martinez. Bij mooi weer is het aantrekkelijk om de route per fiets te doen. Tijdens het weekend is bij de deelnemende ateliers een routekaart verkrijgbaar. Alle locaties zijn op beide dagen geopend van 12.00 tot 18.00 u. en te herkennen aan een opvallende markering.

Zie voor de adressen: www.riqq-rheden.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.