Home / Bronkhorst / De Zonnebloem op Pinkstermarkt Brummen

De Zonnebloem op Pinkstermarkt Brummen

BRUMMEN – Elke vrijwilligersorganisatie ziet graag de kas gespekt door wat extra inkomsten om weer mooie dingen van te kunnen doen voor haar gasten. De nieuwe organisatoren van de Pinkstermarkt boden de afdeling Brummen van de Zonnebloem de gelegenheid wederom een koffieterras in de Ambachtstraat uit te baten.
Op tweede Pinksterdag waren al om 6 uur in de ochtend de eerste vrijwilligers bezig de paviljoententen en de stoelen aan te leveren op het Zonnebloemplein. Om 8 uur kwamen de overige vrijwilligers om de kraam in te richten met de te verkopen producten. Een groot aantal vrijwilligsters had appeltaarten en cup cakes gebakken voor de verkoop. Iedereen had gezorgd voor aankleding van het geheel door beschikbaarstelling van partytenten, tafels, parasols, stoelen, tafelkleden, koffiezetmachine etc. De weergoden waren wispelturig, de dreiging van regen was de gehele dag aanwezig. Het terras telde tien tafeltjes met plusminus 35 zitplaatsen. De terrasgasten werden aan tafel bediend door de vrijwilligers. Vanaf de opening om 10 uur zat de loop er meteen goed in. De standhouders van de overige kramen konden tegen inlevering van een consumptiebon een gratis kopje koffie of thee halen. Daar is ruim gebruik van gemaakt!
De geheel vernieuwde Pinkstermarkt met al haar nieuwe belevingspleinen heeft heel veel extra publiek uit de wijde omgeving getrokken. De Zonnebloem heeft dan ook goede zaken gedaan op deze dag. De netto opbrengst bedraagt ongeveer 1250 euro. Een bedrag waardoor weer een aantal activiteiten voor de gasten worden mogelijk gemaakt. Dank daarom aan de organisatoren van de markt, Joost Dekkers en Marcella Nebbeling! Dank ook aan buurman Ben Wissink die de hele dag opgewekte muziek ten gehore bracht.
De Zonnebloem afdeling Brummen kan weer terug kijken op een geslaagde activiteit. Wilt u ook iets voor uw plaatsgenoot betekenen, informeer of het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem iets voor u is. Bel Rik van Tongeren, telefoon 0575-560700 of email: rikvantongeren@gmail.com

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.