Home / Rheden / Stichting Het dorpshuis Rheden een feit

Stichting Het dorpshuis Rheden een feit

RHEDEN – Op 15 mei is bij notaris De Kroon in Velp de Stichting Het Dorpshuis Rheden opgericht. Deze stap maakt de weg verder vrij voor het realiseren van het gewenste dorpshuis in het dorp Rheden.

Luuk Kuijper (voorzitter), Henk Welmers (secretaris), Fons Rengers en Chris van Zwam (foto) tekenden als oprichters de akte van de oprichting. Er wordt nog gezocht naar een penningmeester.
De stichting heeft als doel het realiseren, beheren en exploiteren van één of meerdere locaties waarin verenigingen en dergelijke maatschappelijke verbanden hun activiteiten kunnen ontplooien., ruimte wordt geboden aan initiatieven en activiteiten die bijdragen aan maatschappelijke en persoonlijke ontwikkelingen in het dorp en gelegenheid bestaat voor spontane ontmoeting van inwoners van het dorp.
Belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang, de gemeente Rheden, Siza en Woonplaats (de eigenaar van het pand) zijn het erover eens; de voorheen Willem de Zwijgerschool en het meester B. van Leeuwenplein in Rheden wordt het nieuwe dorpshuis. Er wordt op dit moment vorm en inhoud gegeven aan de samenwerking. 1 november is de streefdatum voor de opening van het nieuwe dorpshuis.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.