Home / Hoenderloo / Hagenpreek

Hagenpreek

HOENDERLOO – Op Eerste Pinksterdag werd in Hoenderloo weer de Hagenpreek gehouden. Op de hei aan de Miggelenbergweg ging Ds. T. Volgenant – Beima voor in een dienst met het thema Vol van Geest. Er werd veel gezongen en het Koper Ensemble verzorgde de muziek. Een geheime hagenpreek werd al in 1566 gehouden, toen Spanjaarden Calvinisten vervolgden. Anno 2013 is het vooral een bijzondere locatie, die de Hagenpreek onderscheidt van een dienst zoals die doorgaans in de witte Heldringkerk in het dorp wordt gehouden. Bezoekers dienden overigens zelf een stoel mee te nemen én een jas, want hoewel een bleek zonnetje de dienst bescheen, was toch wel fris op de hei – foto: Rob Spelde
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.