Pinkstermarkt 2.0 geslaagd

BRUMMEN – De nieuwe opzet van de jaarlijkse Pinkstermarkt in Brummen, bleek maandag zeer geslaagd. Na een paar rustige eerste uurtjes kwam de belangstelling op gang en werd het razend druk op de markt. Zelfs de weergoden waren Brummen goed gezind: op een paar spatjes regen na bleef het droog.

Marktmeesters Joost Dekkers en Marcella Nebbeling namen dit jaar het stokje over van de oude organisatie ECB. Ze wilden de Pinkstermarkt nieuw leven in blazen. Oude succesnummers bleven: de planten op het Marktplein, de boeken in de Ambachtstraat en curiosa in de Tuinstraat. Trouwe bezoekers wisten hun vaste kramen nog steeds te vinden en sloegen hun slag. Daarnaast was er veel nieuws. Op het smaakplein rook het heerlijk naar de barbecue en gingen de ambachtelijke hamburgers grif van de hand. Kunstliefhebbers konden terecht op het Museumplein, waar kunstenaars hun werken lieten zien. De jongere bezoekers konden zich uitleven op de stormbaan van Tapawingo en wie even wilde uitrusten, kon dat doen op één van de vele terrassen die deze dag in het dorp te vinden waren. Het is een wat oubollige uitdrukking, maar er was werkelijk voor elk wat wils. Wie niets kocht, kon genieten van de gezellige sfeer en energieke muziek van onder andere Pretband HOB, de Zingende Zusjes en koor Nu Dubio. Kortom, de eerste editie van ‘Pinkstermarkt 2.0’ was zeer geslaagd. De marktmeesters kunnen tevreden terugkijken op hun werk. Maar niet te lang, want voor je het weet, is het alweer tijd om te beginnen met de voorbereidingen voor volgende jaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.