Home / Oosterhuizen / Hoog bezoek bij Oranjefeest van OBS Oosterhuizen

Hoog bezoek bij Oranjefeest van OBS Oosterhuizen

OOSTERHUIZEN – Traditie getrouw heeft OBS Oosterhuizen op de vrijdag voor Pinksteren het Oranjefeest gevierd. De dag begon met een speurtocht door het dorp, waarbij de kinderen spelletjes konden doen en letters moesten zoeken. Daarna volgde een door de hulpouders verzorgde picknick in de school. En toen vertrokken de kinderen per tramwogen of fiets naar het kermisterrein voor het middagprogramma. Daar wachtte voor de kinderen een grote verrassing want burgemeester John Berends was gekomen om eens te kijken hoe er in Oosterhuizen het Oranjefeest gevierd wordt.
Ook kon hij de kinderen en leerkrachten feliciteren met het behalen van de 2e plaats bij de verkiezingen van de sportiefste school van Nederland. De burgemeester verzorgde daarna de prijsuitreiking van de speurtocht en mocht bij de winnaars de medailles omhangen.
Als klap op de vuurpijl werd het publiek opeens verrast door de binnenkomst van koning Willem Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Zij waren speciaal gekomen voor de talentenjacht en wilden daarbij graag de jury zijn. De leerlingen verzorgden spetterende optredens en ontvingen luid applaus.
De middag werd afgesloten met het openen van de kermis en zelfs koning Willem Alexander en koningin Máxima maakten een ritje in de botsauto’s.

Lees ook

Geslaagde kermis

OOSTERHUIZEN – De kermis in Oosterhuizen tijdens het Pinksterweekend was een groot succes. Voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.