Openluchtzwembad Rheden 25 mei weer open

RHEDEN – Het openluchtzwembad Rheden gaat op 25 mei om 14.00 uur open voor publiek. De openstelling van het zwembad op 15 mei kon niet door gaan vanwege de aanwezigheid van asbest in de technische ruimten. Het asbest werd ontdekt tijdens de voorbereiding op de renovatie van het zwembad. Uit de resultaten van nader onderzoek blijkt nu dat de technische ruimten weer vrijgegeven kunnen worden.

In het dorp Rheden was veel teleurstelling over de openstelling die eerder ook al vertraagd was door de lange vorstperiode begin dit jaar. Onderhoud moest hierdoor uitgesteld worden. Daarnaast was er door de verlate openstelling ook ongerustheid ontstaan over een mogelijke voorbode voor definitieve sluiting van het bad.
Wethouder Ronald Haverkamp benadrukt dat daarvan absoluut geen sprake is: ”De gemeenteraad heeft eerder al 1 miljoen euro gereserveerd voor onderhoud aan het zwembad. Daarmee hebben we laten zien dat sluiting niet aan de orde is. Het zwembad is en blijft een hele belangrijke voorziening voor Rheden. De vrijwilligers hebben zich de afgelopen periode keihard ingezet om het zwembad op tijd open te krijgen. Hun rol is cruciaal. We hopen dat zij betrokken blijven. Het Rhedens Dorpsbelang stimuleert het vrijwilligerswerk ook actief. Voor ons zijn zij een belangrijke partner omdat zij goed weten wat er leeft onder inwoners”.

De gemeente stuurt abonnementhouders volgende week een brief met een aanbod om hen te compenseren voor de verlate openstelling. Het alternatief om in zwembad De Dumpel in Velp te zwemmen was niet voor iedereen voldoende. Wethouder Ronald Haverkamp: ”We wisten natuurlijk dat het aanbod om van De Dumpel gebruik te maken niet alles goed maakt. Nu we zicht hebben op de openstelling van het openluchtbad is het ook mogelijk om de abonnementhouders op een redelijke wijze te compenseren”.
Het openluchtzwembad is van 25 mei tot en met 28 juni van maandag tot en met vrijdag open van 07.00 tot 10.00 uur en van 29 juni tot en met 1 september op maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Daarnaast geldt van 25 mei tot en met 28 juni een weerafhankelijke openstelling voor de middagen en weekenden. De tijden zijn daarvoor als volgt: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.30 tot 19.00 uur, woensdag van 12.30 tot 19.00 uur, en zaterdag en zondag en feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Het zwembad is op deze tijden geopend als de voorspelling een dag van tevoren uitkomt op 20 graden of meer. Zie hiervoor teletekstpagina pagina 172 van Omroep Gelderland.

Zwembad, tel. 026-4976391
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.