Hennepkwekerij met 1000 planten in Eerbeek ontdekt

EERBEEK – Naar aanleiding van een onderzoek, werd op woensdag 15 mei een in werking zijnde hennepkwekerij op de Coldenhovenseweg in Eerbeek aangetroffen. Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar, hoewel gebruik in Nederland wordt gedoogd.

Omstreeks 20.30 uur werd woensdag een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een pand aan de Coldenhovenseweg in Eerbeek. In het pand werden ruim 1000 hennepplanten en de benodigde apparatuur voor de kweek in beslag genomen. De stroom werd zoals altijd illegaal afgetapt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar, meldt de politie nog maar eens. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.
U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel en/of lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.