Huiszwaluwtil geopend

BRUMMEN – Op zaterdag 13 april heeft l wethouder Hennie Beelen van de gemeente Brummen de huiszwaluwtil, die sinds eind oktober 2012 aan de Meengatstraat nabij nr. 94 staat, officieel geopend.

Tijdens deze feestelijke middag organiseerde RKJK Klup voor kinderen van de basisschool diverse activiteiten met als thema vogels. Hierbij waren leuke prijsjes te winnen en konden zij zich lekker uitleven op een springkussen. De huiszwaluwen, waar het allemaal om draaide, waren zelf niet bij de opening aanwezig. Zij verblijven nog in hun overwinteringsgebieden in Afrika en worden rond half april terug verwacht. Huiszwaluwen broeden graag onder het dakoverstek van huizen, maar dat is niet altijd mogelijk. Daardoor gaat de soort in aantal achteruit. Dit was voor Vogelwerkgroep Oost-Veluwe aanleiding om een zwaluwproject te starten. In 2012 is de broedgelegenheid al aanzienlijk vergroot door het uitdelen van ruim honderd kunstnesten aan inwoners van Brummen die de huiszwaluw een warm hart toedragen. Dit jaar kwam daar deze mooie broedlocatie aan de Meengatstraat bij.

De huiszwaluwtil is gebouwd door vrijwilligers van Vogelwerkgroep Oost-Veluwe. De bouw werd mogelijk gemaakt door subsidie in het kader van het project Natuur Bewust Brummen en door bijdragen van een groot aantal sponsoren, waaronder Vogelbescherming Nederland. – Foto Harry Hanskamp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.