Verrassend Mondolia

KLARENBEEK – Het was voor haar nog wel even vreemd om nu in de zaal te zitten in plaats van op het podium. Bertha te Winkel was voor de eerste maal bezoeker op de uitvoering. Vanaf de oprichting (65 jaar geleden) was zij lid van de muziek- en amusementsvereniging Mondolia uit Oosterhuizen. Zij werd vorig jaar 90 jaar, maar speelde nog altijd in het orkest. Helaas, door ziekte moest zij enige tijd verstek laten gaan en stopte er mee. Zij vertelt dat zij bij het zien van de vrolijke spelende muzikanten het bij haar nog altijd ‘kriebelt’.

Bertha te Winkel was een van de ruim 500 bezoekers die zaterdag in De Nieuwe Zweep in Klarenbeek hebben genoten van een uitvoering met vele verrassingen. Ieder jaar weten bestuur en leden de bezoekers weer te boeien. De diploma-lessers onder leiding van Annet en Mariël van Wijngeeren beten het spits af. Zeven jonge kinderen speelden al aardig op hun melodica.
Het jeugdorkest onder leiding van Annet van Wijngeeren en Heidi Wijnmalen speelde aardig, maar zong ook verdienstelijk. Zij begonnen met Mercy, gevolgd door Hart van gevoel en nog een drietal nummers met zang van Robin Hissink, Marloes van Gijtenbeek, Laureen Holthuis, Muriël Meijerink en Mariël van Wijngeeren.
Het A-orkest speelde onder leiding van Heidi Wijnmaalen. Oude en nieuwe nummers wisselden elkaar af. Hoewel Mondolia aanvankelijk een mondharmonicaorkest was, worden de bespelers van dit instrument steeds minder in aantal. Op de eerste rij spelen nog altijd vier (oudere) dames op een klein mondorgel. Coba Holdijk (ook lid vanaf de oprichting), Hanny van Reen, Janny Oudbier en Dini van Gerrevink hebben er zichtbaar nog veel plezier in.

Liedjes van BZN (Mon Amour), Boudewijn de Groot (Jimmy) en Guus Meeuwis (Brabant) volgden elkaar op in een vlot tempo. Michel Kleverwal blijft Mondolia al vele jaren trouw met mondharmonica en zang. Ook nu nam hij weer een groot deel van de zangnummers voor zijn rekening. Samen met Heidi Weimalen vormt hij een leuk zangduo waar naar het prettig luisteren is.
Omdat er bij de bezoekers vorig jaar het verzoek naar voren kwam om meer Hollandse liedjes, was gekozen voor een medley ‘Op Volle toeren met Chiel Montagne’ (Hugo Hoitink). Gezellig werd gezongen over de Koffie, Gooi je schoonmoeder uit het raam, Het geeft allemaal niks en nog veel meer. Het was een schot in de roos. Heidi Wijnmaalen schitterde tot slot in het nummer Proud Mary.

Zoals gebruikelijk sloot Mondolia af met een cabaretdeel. Gerrie Hertgers en Hermien van Gerrevink gingen eerst een dagje uit. Pokerface was een liedje van Heidi Wijnmalen en Mariël van Wijngeeren met Hugo Hoitink op de piano. De wachtkamer was een leuke sketch met Jos Driessen in de hoofdrol. Een grote groep deed mee aan het nummer Someboy that is used to know. Coby Holdijk bracht de voordracht Bal na en tot slot als uitsmijter het Meezingtheater gepresenteerd door Hugo Hoitink en Michel Kleverwal. Leuke liedjes, wat grappen en grollen tussendoor en tot slot samen met het publiek een canon. Het publiek vond het prachtig en een staande ovatie was dan ook de beloning voor de grote inzet van de Mondolia-groep.

Foto:
Het A-orkest van Mondolia onder leiding van Heidi Wijnmaalen bracht een leuk afwisselend repertoire – Foto Bert Visser

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.