Vier keer volle bak bij toneel BAZO

KLARENBEEK – De toneelgroep van de buurtvereniging BAZO in de buurtschap Hooiland heeft wederom met veel succes een klucht op de planken gezet. In het buurthuis Samuel voerde de vereniging vier keer het blijspel ‘Wat een peerdespul’ van Herman van de A. op. Alle keren was het zaaltje uitverkocht.

Voorzitter Bert Dekker was er best een beetje trots op dat ieder jaar de voorstellingen van de BAZO zijn uitverkocht. Volgens Dekker wel een bewijs dat de stukken goed zijn gekozen en zeker ook goed worden gewaardeerd. Hij kon erelid Gerrit Nikkels ook verwelkomen. Wel had de voorzitter zorgen over het beheer van gebouw Samuel. Beheerder Wim Bouwmeester gaat er mee stoppen. Het is het bestuur nog niet gelukt een opvolger te vinden. Personen die er wat voor voelen om hier aan de slag te gaan kunnen zich melden bij de beheerder of bestuur. De vereniging kan ook nog altijd nieuwe leden gebruiken.

De regie van deze toneelavond was weer in handen van Riet Barkel. Met een paar personen was gezocht naar een leuk blijspel. Dit keer was gekozen voor Wat een peerdespul, een klucht in drie bedrijven.
Er was veel bedrijvigheid op het toneel. Klaas Siebring (Roel Veldhuis) was een veeboer op de oude boerderij en had problemen met zijn broer Geert (Martin Veldhuis) die met springpaarden wilde beginnen. De veeboer kreeg het ook flink aan de stok met zijn knecht (Henk Aarsen) die grootse stoeterij plannen had. Freek Harmsen was de dorpsdominee die zich ook met de ruzie tussen de broers bemoeide. De twee zuinige zussen Geesje en Aaltje (Reini Nikkels en Betsie Bouwmeester) kwamen ook regelmatig kijken naar de toestand van de broers. Dinie Veldhuis was de zigeunerin die de toekomst kon voorspellen. Caroline Bosch (die voor de eerste keer mee deed) en Fenny Verbeek waren de paardrijdsters. Zij zorgen voor flink wat opschudding op de boerderij. De postbode (Peter ter Maaten) mengde zich ook in de kwestie.
Voor de spelers was het zeker geen gemakkelijk stuk maar alle bedrijven werden vlot gespeeld. Er zat veel humor in het spel. De spelers, soufleuse, decorbouwers, grimeuse en man van de catering kregen van de voorzitter een roos aangeboden

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.